Diari La Veu del País Valencià
El foc continua devastant la Marina. L’incendi de Bolulla ‘avança descontrolat’
RedactaVeu / Benitatxell / Xàbia / Bolulla

A boqueta nit d’ahir el Lloc de Comandament Avançat autoritzava a tornar a les seues cases els veïns desallotjats pels incendis de Benitatxell i Xàbia, encara que segons informava Creu Roja, es mantenien oberts els albergs per a aquelles persones que per culpa del foc no podien encara accedir a les seues cases.

Així mateix, s’informava que els incendis de Benitatxell i Xàbia (la Marina Alta) “evolucionaven favorablement” després d’afectar una superfícies perimetrada de 812 hectàrees. Ha calgut desallotjar fins a 1.400 persones de 16 urbanitzacions. El foc, després de devastar el parc natural de la Granadella, s’ha desplaçat fins a la zona de les ‘Cumbres del Sol’. La magnitud de les flames i la columna de fum, segons es podia llegir a través de les xarxes socials, era visible des d’Eivissa.

Els esforços s’han hagut de concentrar en l’altre incendi forestal que des d’ahir afecta també una altra població de la Marina Baixa: Bolulla, que segons acaben d‘informar a primera hora del matí des del 112 continua “sense control” ja que “l’orografia i els accessos són adversos”.

A primera hora d’aquest matí s’han reincorporat els mitjans aeris que ja actuen a la zona, després d’estar tota la nit lluitant contra el foc diferents efectius terrestres. A hores d’ara ho fan amb noves unitats i brigades de bombers i més mitjans aeris, segons han informat des del twitter del 112.

Perímetre de l’incendi forestal de Benitatxell. Foto: GVA_112.

Incendi forestal a Bolulla (la Marina Baixa) aquest matí. Foto: Callosa sostenible.

Comparteix

Icona de pantalla completa