Diari La Veu del País Valencià
Un valencià es proposa rascar el cel pujant a la sisena muntanya més alta del món

RedactaVeu / Algemesí-Nepal.

L’algemesinenc Joanma Romero, membre del CAMA (Col·lectiu d’Amics de la Muntanya) està preparat per a convertir-se en el segon valencià en pujar a un 8.000. Després que en 2011 els integrants del Desafio Everest d’Elx arribaren a aquesta cima.

El valencià, que s’hi troba al Nepal des del 3 de setembre, compta amb una llarga trajectòria d’ascensions, ja que fins aleshores ha ascendit al Pic Lenin de 7.134m, el Muztagh Ata de 7.546 i ara “toca sobrepassar eixa barrera psicològica i física que suposa un 8,000, provant el Cho Oyu, un dels cims més habituals per fer eixa primera ascensió a un 8.000” declara en el bloc on es podrà seguir tot el procés.

“El ChoOyu és el que estadísticament ofereix més opcions de poder arribar al cim. Climatològicament és més estable i permet més ascensions i tècnicament no és molt complicat. Té els perills de l’altitud, la hipòxia, però amb coneixement i seny, podem fer-ho”, explica Romero.

Tota la seua experiència es podrà seguir online a través de la plataforma RaceTraker. En eixe sentit, Romero explica que “la gent podrà veure cada 10 minuts on estem, posarem fotos i una manera de tindre informació. sobretot per als patidors que es queden a casa”.

Des de casa esperarem les fotos de Joanma, que marxa amb tot el material i amb Sense Límits Aventura a la seua maleta. A més a més, L’experiència quedarà també enregistrada en una pel·lícula documental que té previst fer. De Zero a Cim. ChoOyu 8201, una pel·lícula a la qual s’haurà d’estar pendent, ja que la seua anterior de l’expedició al Lenin va guanyar un dels premis dels I Premis Sense Límits Aventura.

Comparteix

Icona de pantalla completa