Diari La Veu del País Valencià
Preocupació per l’evolució de l’incendi a Bolulla que podria haver començat per una barbacoa

ACN / València

La consellera valenciana d’Agricultura, Elena Cebrián, s’ha mostrat “molt preocupada” aquest dimarts per l’evolució de l’incendi de Bolulla (la Marina Baixa) després de visitar el Lloc de Comandament Avançat, encara que el seu director ha informat que “evoluciona de forma favorable” a través del Twitter d’emergències de la GVA.

Cebrián ha dit als mitjans que s’ha reforçat la presència de mitjans aeris a la zona perquè el foc no avance cap al barranc de Sacs i la serra de Bèrnia, a causa de l’orografia i la dificultat d’accedir per part de les dotacions terrestres. La consellera ha lamentat que les condicions meteorològiques, amb vent, calor i baixa humitat, no siguen les més favorables per a l’extinció però ha confiat en la feina dels bombers.

Una barbacoa mal apagada

D’altra banda, l’alcalde de Bolulla, Andrés Ferrer, ha indicat en declaracions a la cadena SER que una barbacoa mal apagada podria haver causat l’incendi. El director de l’Agència Valenciana de Seguretat, Josep María Ángel, ha confirmat que l’acció humana es troba al darrere de l’inici d’aquest incendi, sense indicar la causa concreta.

Actualment 26 mitjans aeris treballen en l’extinció de les flames. A més, a la zona s’ha hagut de desallotjar un centenar de persones de manera preventiva.

Benitatxell i Xàbia

Pel que fa a l’altre incendi, el que afecta Benitatxell i Xàbia (la Marina Alta), l’evolució és més favorable però continua sense estar estabilitzat. La consellera d’Agricultura ha xifrat el primer perímetre estimat en 812 hectàrees afectades, tot i que ha precisat que caldrà fer una nova avaluació sobre el terreny.

Cebrián ha dit que es mantenen totes les alertes sobre aquest incendi a causa de les condicions meteorològiques. Amb tot, ha confirmat que els 1.400 desallotjats han pogut a poc a poc anar tornant als seus domicilis.

Comparteix

Icona de pantalla completa