Diari La Veu del País Valencià
Enrique Soriano candidat del PSPV per a presidir el Consell Rector de la nova RTVV

EP / València

El PSPV ha proposat Enrique Soriano com a candidat a presidir el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, un nom que ha rebut el vistiplau de la resta de grups després que Josep López no obtinguera al juliol el consens necessari per al nomenament en ser rebutjat per Ciutadans i PP per la vinculació de la seua dona amb líders socialistes.

Malgrat que aquest mateix dimarts el portaveu del grup parlamentari socialista, Manolo Mata, confirmara que havien realitzat una nova proposta però no volguera revelar el nom, segons ha pogut saber Europa Press s’ha proposat per al càrrec a Enrique Soriano, que actualment és lletrat de les Corts.

Soriano té un marcat perfil jurista, ja que és doctor en Dret i Lletrat de les Corts, adscrit a la comissió de control de l’actuació de RTVV. Ha participat en nombrosos congressos, jornades d’estudi i seminaris relacionats amb el dret parlamentari, tècnica legislativa, organització territorial de l’estat, dret constitucional i mitjans de comunicació.

Reaccions dels partits

Aquest mes s’han reprès les negociacions per a desbloquejar la situació del Consell Rector de la que serà la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Des de Podem, Antonio Montiel ha demanat a la resta de partits polítics “obstinació” per a arribar al màxim consens i ha reiterat que el seu partit acceptarà qualsevol proposta de candidat del PSPV a presidir el Consell Rector, però ha rebutjat la candidata del PP, Maite Fernández. “Treballarem per trobar primer un consens i arribar a un acord”, ha agregat.

Més “pessimista” s’ha mostrat el síndic de Compromís, Fran Ferri, qui ha lamentat que la situació continue bloquejada per l’”immobilisme” dels ‘populars’ i per l’actitud d’alguns grups polítics de no voler canviar la situació i moure posicions. “Tot segueix obert i continuarem parlant per a veure quins mecanismes trobem per a tenir una solució”, ha afirmat.

Ferri ha coincidit amb Montiel a expressar el seu rebuig a la candidata del PP i ha subratllat que Compromís donarà suport a qualsevol proposta de president al Consell Rector però que tinga un mínim de consens de dos terços de la Cambra.

Des del PP, la seua portaveu, Isabel Bonig, ha criticat l’actitud de Podem i Compromís de rebutjar la seua candidata i ha mostrat la voluntat del seu partit de seguir negociant però “sense vetos ni cordons sanitaris” a ningú. Bonig ha assenyalat que el nou nom presentat pel PSPV li sembla “bé”.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, ha destacat l’inici d’un diàleg “obert i amigable” entre les forces polítiques per a arribar a una solució i un consens que, al seu parer, és “possible”. “Estic convençut que arribarem a un acord, però cal debatre perquè eixa és l’única via”, ha puntualitzat Marí.

Comparteix

Icona de pantalla completa