Diari La Veu del País Valencià
Cotino ‘es nega’ a tramitar contractes d’empreses relacionades amb la seua família
La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que el President de Les Corts, Juan Cotino, es nega a tramitar una petició de documentació del seu grup parlamentari relativa als contractes de la Generalitat amb empreses que pertanyen o han pertangut a familiars del propi Cotino.

Segons s’explica des de Compromís, el passat 6 de febrer la diputada Oltra va registrar una petició de documentació en què reclamava al Consell còpia de la totalitat dels expedients de contractació de la Generalitat Valenciana amb Sedesa, Sedesa Concesiones S.L., Gerocentros del Mediterráneo S.L. i grupo Savia, directament o en UTE amb altres empreses o sota altra denominació del grup.

Compromís va rebre com a resposta a aquesta petició un escrit del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, en què es limitava a facilitar l’enllaç genèric en una pàgina web de contractacions de la Generalitat Valenciana, que no dona accés a la informació requerida.

Així que Oltra presentà de nou el passat 25 de març aquesta petició de documentació recordant que com a diputada l’accés a eixa informació està emparat tant per l’article 23 de la Constitució espanyola com pel Reglament de Les Corts.

Mònica Oltra

Com a resposta d’aquesta nova petició de documentació el grup Compromís ha rebut un escrit del President de Les Corts, Juan Cotino, en què denega la seua tramitació argumentant que es tracta d’una petició de documentació ja contestada pel Consell.

Per a Oltra “l’actuació del senyor Cotino al front del parlament valencià arriba ja a uns nivells d’escàndol. Volem saber de quina manera i quants diners públics han anat a parar a empreses de la família de l’actual President de Les Corts i ell mateix es nega a tramitar la nostra petició, quan el que hauria de fer és abstenir-se en una decisió en la qual ell té molts interessos”.

“Per tant com Juan Cotino no vol complir les lleis i s’erigeix en jutge i en part omnipotent, nosaltres hem presentat un recurs a Les Corts per a recusar-lo, reclamem que ell no puga prendre aquest tipus de decisions i no descartem acabar recorrent davant els tribunals per aquesta qüestió”, explica Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa