Diari La Veu del País Valencià
Més de 780.000 alumnes inicien el curs escolar al País Valencià
EP / València

Un total de 783.565 alumnes del País Valencià, atesos per més de 66.000 mestres i professors, han iniciat aquest dijous “amb total normalitat” un nou curs escolar en el qual des de l’Administració s’apostarà per la inclusió, amb un nou decret transversal en aquest sentit, així com per l’educació en valors, amb especial èmfasi en la igualtat de gènere i oportunitats.

“L’educació pública serà una educació d’excel·lència, ja és de qualitat”, ha asseverat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de visitar en aquesta primera jornada escolar el CEIP José Soto Micó de València al costat de la vicepresidenta, Mónica Oltra; el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Tots ells han visitat dues aules d’aquest centre, el més gran de la capital, amb 825 alumnes i 33 unitats.

Marzà ha confessat que tenia ganes, com a mestre, d’entrar a un col·legi i ha mostrat la seua esperança perquè els xiquets se’n vagen hui a casa “amb el mateix somriure amb el qual han entrat” i ha recordat que aquest curs s’ha recuperat el 57% dels 5.000 llocs docents “destruïts” per les retallades en anys anteriors, amb la contractació de 2.800 professors més.

Ha destacat que el curs ha començat amb normalitat i ha avançat, com a novetat, que el seu departament treballa ja en un nou decret d’escola inclusiva per a enguany que arreplegue de forma transversal totes les mesures d’atenció a la diversitat. “Si no incloem a tots des de la diversitat no tindrem una escola de qualitat”, ha justificat.

La diversitat és “una oportunitat”

La vicepresidenta també ha centrat bona part de la seua intervenció en la inclusió i ha assegurat que la diversitat ha de ser vista “com una oportunitat” i l’escola pública ha de ser “una eina per a igualar davant desigualtats d’origen”, tant socials com a culturals o de capacitat.

També ha posat en valor el paper de l’escola per a educar en la igualtat de gènere i ha recordat que aquest curs hi haurà agents d’igualtat en tots els centres que vetlaran per a promoure valors que contribuïsquen a eradicar aquest tipus de violència.

De la qualitat a l’excel·lència

Per la seua banda, el president de la Generalitat ha incidit, després d’agrair el seu esforç als docents valencians, en el fet que l’educació actua com a “palanca de país” i és “la gran assignatura d’aquest govern”, que des del principi ha destinat “els escassos recursos a garantir la igualtat en l’educació”. Ha remarcat que l’ensenyament públic “ja és de qualitat” i serà “d’excel·lència”, al mateix temps que ha asseverat que és en l’educació on es juga “el renaixement del nostre poble”.

Compromís amb les infraestructures

Marzà, en ser preguntat per les crítiques dels pares del CEIP 103 pel retard en la construcció del centre, amb el projecte aprovat per Conselleria però pendent del tràmit municipal, ha reiterat que els centres que el seu departament es va comprometre a executar estaran i amb la major celeritat possible.

Comparteix

Icona de pantalla completa