Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Veig amb optimisme i esperança l’inici del nou curs polític’
F. J. Argente / L. Part / S. Ferrero / Algemesí

“El nou curs polític es presenta amb il·lusió, amb optimisme i amb esperança”, ha manifestat el president de les Corts, Enric Morera, que ha assistit, juntament amb el president Puig i altres alts càrrecs, a l’acte central de les Festes de la Mare de Déu de la salut d’Algemesí.

Segons ha indicat Morera, en declaracions a La Veu, “poc a poc anem refent una situació tan difícil en molts àmbits (cultural, social, econòmic) amb els instruments que tenim limitats de l’autonomia, però amb esperança i creient que hem sentat, aquest primer any, els fonaments per a un canvi que es consolide en els pròxims mesos i anys”.

El president del Parlament del País Valencià considera que “la situació era molt delicada, molt difícil”, però assegura: “Sóc optimista de cara al futur. Prompte, tindrem el debat de política general -els propers dies 14 i 15-, on tindrem un debat important per a saber en quina situació ens trobem i el que hem de fer per a anar refent-nos com a poble”.

Segons ha explicat Enric Morera, “un dels més importants” reptes és la posada en marxa de RTVV. “Confie que prompte tindrem l’aprovació per acord dels grups del consell rector i, a partir d’ahí, ja es podran posar en marxa tots els mecanismes per a engegar la televisió, buscant fórmules que ens permeten trobar consensos en molts sectors, en els extreballadors, en el sector audiovisual, en les televisions preexistents, que han de veure la televisió i la ràdio com un motor. En aqueixa cooperació crec que reforçarem el sector audiovisual valencià que tan important és”.

Els presidents de la Generalitat i de les Corts, aquest dijous a Algemesí. Foto: La Veu.

Preguntat per si veu factible la posada en marxa de la nova RTVV el pròxim 9 d’octubre, Morera ha dit: “No crec. Ens agradaria que estiguera en marxa el més prompte possible, però posar una tele en marxa no és el més fàcil, potser si haguérem tingut el consell rector abans de l’estiu”. Tot seguit, ha apuntat que, una vegada que ja tenim la llei, “a veure si és possible començar quan abans amb el suport del consell rector i que aquest puga posar en marxa alguna de les actuacions que la nova llei contempla”.

Informe de les Corts sobre l’ús de fons públics per part del PP

Finalment, sobre les informacions referents al fet que s’han usat fons públics de les Corts valencianes a través del grup parlamentari popular per a repartir un sobresous en sobres i, a més, en efectiu, Enric Morera ha informat que “tot i que és una pràctica anterior, com que es tracta de diners públics, hem encomanat un informe a l’interventor de les Corts valencianes per a verificar l’ús d’aqueixos diners perquè la fiscalització fins ara era del Tribunal de Cuentas, però nosaltres a les Corts vam introduir un mecanisme de major garantia amb la fiscalització dels comptes de les Corts per la Sindicatura de Comptes”.

“Per tant, ho estudiarem detalladament –ha anunciat el president de la Cambra baixa del PV– perquè una de les coses que marca la nova política és la correcta gestió dels diners públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa