Diari La Veu del País Valencià
Pau Alabajos posarà la música en la VII Festa Estellés de Dénia

RedactaVeu / Dénia.

Compromís per Dénia organitza el seu particular homenatge a Vicent Andrés Estellés, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. El carrer que porta el nom del poeta de Burjassot acollirà la setena edició de la Festa Estellés el divendres 16 de setembre a partir de les 20 hores. La tradicional lectura de poemes es complementarà enguany amb l’actuació del cantautor Pau Alabajos. Segons Vicent Català, portaveu de Compromís per Dénia, “és un orgull comptar amb l’actuació d’Alabajos en l’homenatge a Estellés, una cita en la qual reforcem i reivindiquem allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua i el nostre país”. Català convida tots els veïns i veïnes a sumar-se a la revetlla que espera repetir l’èxit de participació de les passades edicions.

La festa consistirà en un sopar de cabasset en un ambient familiar i festiu i amb personalitats del món de l’esport, la cultura i la festa de la comarca. Durant el sopar, que cadascú es portarà de casa (l’organització s’encarrega de la picadeta i la beguda), se celebrarà el recital de poesia en el qual es llegiran una vintena de poemes d’Estellés a càrrec dels participants voluntaris, segons han explicat els organitzadors.

Aquesta festa està inspirada en el “Burns Supper”, una celebració escocesa que commemora el naixement del poeta Robert Burns. Des de fa molts anys, nombroses són les poblacions valencianes que celebren l’efemèride del naixement d’Estellés (el 4 de setembre) amb l’objectiu de retre-li homenatge i difondre la cultura pròpia.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa