Diari La Veu del País Valencià
Una distribuïdora londinenca exportarà vins de Vilafamés a l’Àsia
RedactaVeu / Vilafamés

Gràcies a un acord comercial, Vinyes i Celler Mayo García de Vilafamés exportarà el seu vi d’autor a l’Àsia a través d’una empresa distribuïdora londinenca que desenvolupa la seua operativitat a Hong Kong, el Japó i Corea del Sud. Serà la primera empresa del sector de la demarcació de Castelló en conquerir aquest mercat. El contacte amb l’empresa londinenca s’ha produït, en part, gràcies a la tasca de publicitat i suport realitzada per part de l’Associació dels pobles més bonics, que funciona a nivell estatal.

L’acord va començar a través de la visita d’uns amics de la distribuïdora de Londres que van visitar el celler. Aleshores, aquesta empresa anglesa va fer un tast a cegues de trenta cellers diferents i van triar-ne huit, entre els quals està Vinyes i Celler Mayo García. Concretament, Gabriel Mayo ens ha confirmat que al mercat asiàtic es vendran el vi negre criança Magnanimvs Platí (Cabernet Sauvingnon, Merlot, Shyraz), el Magnanimvs Blanc jove (Chardonnay, Sauvingnon Blanc, Moscatell de Benicàssim) i el Cava Magnanimvs Brut Reserva (Chardonnay, Macabeu) amb Denominació d’Origen de Requena. Aquests tres productes es podran trobar en tendes gurmet d’alt nivell

Aquest celler de Vilafamés ja està venent a Romania, els Països Baixos i Alemanya en comandes a nivell particular, tot i que fa onze anys que treballen amb la Cambra de Comerç per tal d’ampliar la venda a nous mercats i que, de ben segur, millorarà ara amb l’espenta del mercat asiàtic.

Sala de tastos tecnològica. Foto: Facebook Magnanimvs.

Sala de tastos tecnològica

Gabriel Mayo, gerent, a més, ha explicat a La Veu que el seu nou projecte és la creació d’una sala de tastos tecnològica. Porten dos anys treballant amb Espaitec, de la Universitat Jaume I de Castelló (Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la UJI), on, segons Mayo, “hi ha gent molt bona” i considera que “estan un poc infravalorats”, ja que considera que ha sigut molt important el treball que s’està realitzant.

La sala de tastos inclourà ulleres i una pantalla 3D, so envoltant i, fins i tot, es podran olorar els aromes, tot per aconseguir que cada visitant senta el que un cep sentiria al llarg de l’any en la vinya. Mayo explica que “es podrà veure una vista aèria de la vinya, serà com si estigueres flotant per damunt”.

El Celler

Gabriel Mayo García és ara el continuador de la tradició familiar iniciada en 1912 pel seu besavi, Vicente Mayo Expósito. El celler compta amb visites guiades i tastos de degustació, a més de la casa rural Magnanimvs, en la qual es poden allotjar els visitants de Vilafamés.

Comparteix

Icona de pantalla completa