Diari La Veu del País Valencià
Educació avança, en 2 setmanes, el procediment de les substitucions de professorat
RedactVeu / València

La Conselleria d’Educació ha adjudicat 1.656 places, tant de vacants com de substitucions, que ocuparan docents a partir del pròxim 12 de setembre, segons fonts del Departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà.

Pel que fa a les vacants, se’n cobriran un total de 545 que, repartides per comarques, 235 corresponen a Alacant, 114 a Castelló i 196 a València. Les vacants són places a temps parcial no cobertes; jubilacions que no estaven confirmades i que, per tant, no estaven gravades al sistema; excedències que es comuniquen a l’estiu i que el sistema registra ara; comissions de servei registrades ara, i increments de places.

En relació a les substitucions, se n’han adjudicat 1.111, de les quals 268 es troben a les comarques d’Alacant, 138 a les comarques de Castelló i 705 a les comarques de València. És, per tant, la primera vegada en molts cursos que s’aconsegueix cobrir les substitucions de professorat a tan sols dos dies que siguen adjudicades, ja que abans passaven deu dies o més des de l’inici del curs.

Amb aquestes primeres substitucions, Educació afirma que continua amb la seua política de “millorar el funcionament de les incidències per baixes”. En aquest sentit, el curs passat “es van aconseguir rebaixar les substitucions d’una mitjana de 20 dies a 10 dies”, la qual cosa va tindre com a resultat “que treballaren 1.200 docents més que en cursos anteriors i, sobretot, que l’alumnat tinga el professorat que li correspon a l’aula”.

Segons el conseller Marzà, “no es tracta sols que en un any s’haja recuperat el 57% del professorat suprimit per les retallades de l’antic Govern valencià, també estem fent un esforç perquè l’alumnat valencià no haja d’esperar més temps de l’estricament necessari perquè arribe el substitut del docent de baixa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa