Diari La Veu del País Valencià
‘Turistes il·legals’ tornen a crear ‘pànic i angoixa’ al centre històric de València
RedactaVeu / València

Una nova nit “d’angoixa” al centre històric del cap i casal. Així ho ha advertit l’Associació de veïns de la Boatella a través d’un comunicat, on relaten que un grup d’“estrangers allotjats al bloc d’apartaments turístics de València Flats en el Carrer Sant Ramón núm. 22 practiquen botellot a les teulades, després de cometre un presumpte delicte de violació de domicili, en accedir per la terrassa de l’habitatge-àtic adjacent i de posar en perill la vida de les persones”, segons han relatat.

Davant una nova “intimidació”, expliquen que es cridà la Policia Local qui “no va poder identificar-los, ja que no van obrir les portes” i que es procedí a interposar denúncia a la Policia Nacional.

Quasi una hora després d’haver acudit la Policia Local i d’haver presentat denúncia, expliquen els veïns que, el mateix grup i mes nombrós va continuar consumint begudes alcohòliques davant de la porta del seu allotjament de València Flats al costat del refugi del Carrer Alt”, un fet que acabà motivant una nova intervenció de la Policia Local.

Recorden que hi consten reiterades denúncies “per tots els escàndols que impossibiliten el dret no solament al descans sinó també a la seguretat personal”. Així mateix, expliquen el cas d’una veïna “que ha hagut de traslladar la seua mare a un altre habitatge, on viu angoixada amb tranquil·litzants i la por a eixir a la seua terrassa i on tanca portes i finestres amb barrots i s’amaga en llocs allunyats dels crits i escàndols que es produeixen. I el que és pitjor, la indefensió en què ens trobem per la inacció de l’Ajuntament que permet aquestes activitats il·legals”.

“Siga quin siga el nom que es done a aquest tipus d’activitats, són completament incompatibles, nocives, perjudicials i pernicioses en zona residencial. Per això, el PGOU prohibeix aquestes activitats i les deriva a zona terciària. Més àdhuc, quan la declaració del Centre Històric com a BIC es basa en el caràcter residencial-plurifamiliar a mantenir i protegir. A més, els plans especials de protecció dels entorns monumentals delimiten les activitats a desenvolupar per a la protecció dels monuments”, argumenten. A València “sí que existeix una planificació i normativa; per això, les activitats turístiques d’aquest tipus estan prohibides en zones residencials” i, per tant, des de l’associació veïnal consideren una “amenaça” que l’Ajuntament diga de canviar el PGOU, entre altres mesures.

Per tot això i davant una nova situació “d’angoixa”, “exigeixen a l’Ajuntament la clausura de tots i cadascun dels apartaments i blocs turístics en tota zona residencial”, apel·len a complir la normativa i legislació que consideren “apropiada” i conclouen que no es facen canvis “en benefici dels il·legals i en contra dels drets dels veïns”.

Comparteix

Icona de pantalla completa