Diari La Veu del País Valencià
Pot de Plom: ‘El Mundo ha manipulat’ l’esquetx de Xavi Castillo al jutjat on declarava Rus

RedactaVeu / València.

El passat divendres, l’exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València Alfonso Rus va anar a declarar al jutjat d’instrucció número 18 de València, com vam informar des d’aquest diari. Uns minuts després, va aparèixer, al mateix jutjat, el còmic Xavi Castillo (PotdePlom), caracteritzat en un dels seus mítics personatges, el de l’exalcalde de Xàtiva Alfonso Rus. No ho feia sol, sinó que, en aquesta ocasió, el dibuixant Lalo Kubala l’acompanyava en l’esquetx, caracteritzat com el ‘ionqui dels diners’. Tots dos van protagonitzar una paròdia a les portes del jutjat de la qual ens férem ressò, així com molts altres mitjans, i que, fins i tot, de vesprada fou recollida per La Sexta.

No tots els mitjans van tractar per igual la notícia, ni la de les declaracions de l’autèntic Alfonso Rus, ni la de l’aparició de Xavi Castillo i Lalo Kubala. La companyia Pot de Plom ha hagut de traure un comunicat, que els reproduïm íntegrament, on denuncia la “manipulació” del diari El Mundo. Segons explica la companyia, El Mundo fa creure que ells “increparen Rus” i fan creure que la veu que se sent increpar el polític xativí és la de Castillo. Ací, podeu llegir el comunicat complet de PotdePlom:

“Pot de plom: El diari El Mundo ha manipulat la notícia de la nostra visita als jutjats. Hem de dir, com Alfonso Rus, que aqueixa no és la nostra veu, és tot un muntatge!! Comencem pel titular, que diu que Lalo i nosaltres increparem Alfonso Rus, quan EN CAP MOMENT VAM INTERACTUAR AMB ELL, deixem-ho ben claret. El titular acompanya un vídeo on se sent a una persona (que no apareix en el plànol) amotinant Rus i, immediatament, enganxen amb unes imatges de nosaltres. Bé, doncs aqueixa persona no és ningú del nostre equip, és un iaioflauta que té tota la raó del món, per una altra banda. No és res de nou que els mitjans de comunicació manipulen, però veure-ho tan claret, en primera persona, impressiona! Publicarem un vídeo amb la seqüència completa per tal de desmentir absolutament aquesta notícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa