Diari La Veu del País Valencià
John Adams porta a Los Ángeles la música del compositor valencià Òscar Colomina

Sixto Ferrero / València.

El compositor de Massa-rojos, Òscar Colomina i Bosch, es troba immers en un procés d’expansió internacional. Com ell mateix diu, la seua carrera està en “ple desenvolupament internacional”. Com molts altres músics valencians anònims desenvolupa la seua tasca a l’estranger com a professor d’orquestració a la Royal Academy of Music i a la Menuhin School de Londres.

Colomina abasta dues facetes musicals, la de compositor i la director, a banda de la seua vessant pedagògica. El músic de Massa-rojos ha dirigit aquest estiu l’orquestra Camerata XXI al Festival Internacional Pau Casals al Vendrell i dirigirà aquest hivern l’Orquestra del Reial Conservatori de la Haya-Escola de Talents.

En la seua vessant compositora, li va tocar viure un gran moment el passat 15 d’abril, quan en el prestigiós concurs internacional de violí, el Yehudi Menuhin, un dels més respectats a nivell mundial i el més important adreçat a violinistes menors de 22 anys, li va encarregar una obra per al concurs. Així, a la Royal Academy of Music de Londres sonà Shpigl, una obra per a violí sol, amb referències vetllades al repertori del violí, amb una visió personal de Menuhin amb elements d’improvisació i espacials, com el mateix compositor explica.

John Adams és un dels compositors nord-americans vius més respectats i influents i gaudeix de reconeixement internacional. Adams és autor d’obres com Nixon in China, una òpera que propulsà la seua fama internacional. Altres obres de gran reconeixement per a Adams foren Short ride on fast Machine, Doctor Atomic o l’oratori El niño entre altres. Així doncs, segons explica el mateix Òscar Colomina, Adams estava dirigint un concert amb la Seatle Symphony quan Marley Erickson, una jove violinista estava preparant-se per a participar en aquesta edició de la Menuhin Competition. Marley estava tocant Shpigl, l’obra de Colomina. Continua explicant Colomina que a Adams li impressionà tant l’obra i la interpretació que va decidir invitar Marley a interpretar-la novament a Los Ángeles aquest octubre.

Així, d’aquesta manera la música del compositor valencià sonarà el proper 1 d’octubre al Walt Disney Concert Hall de Los Ángeles, dins d’un seguit de concert en homenatge al compositor nord-americà, John Adams, pel seu 70 aniversari.

Comparteix

Icona de pantalla completa