Diari La Veu del País Valencià
Puig anuncia la creació d’un grup especial en la policia autonòmica per investigar els incendis
RedactaVeu / EP / València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns la creació d’un grup específic de la policia autonòmica per investigar i detenir a aquells que provoquen incendis amb l’objectiu de “redoblar els esforços contra la xacra del foc”.

Així ho ha avançat Puig en un desdejuni informatiu organitzat per la Cadena Ser de València i en el qual ha lamentat les conseqüències dels incendis esdevinguts aquest estiu al País Valencià i ha agraït als agents forestals i voluntaris la seua “lluita i valentia” per extingir les flames.

En la seua intervenció, ha explicat que aquest nou grup se sumarà al treball que realitzen els agents forestals de la Generalitat Valenciana i treballarà en coordinació amb la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

“Anem a reduir l’espai als qui volen destruir la naturalesa i la convivència”, ha subratllat Ximo Puig.

Així mateix, ha apuntat que el Consell modificarà la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) per a evitar la construcció en les superfícies cremades i “contrarestar amb la màxima seguretat jurídica la disposició que l’actual govern va establir i que possibilita la requalificació de sòl forestal”.

Així, ha subratllat que, amb aquesta reforma, al País Valencià “no es podrà construir sobre terrenys cremats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa