Diari La Veu del País Valencià
TV3 es deixarà de veure si usa País Valencià
ACN / València

El vicepresident ha remarcat durant la seva intervenció que el conveni recull el compromís de respectar aquestes senyes d’identitat i ha advertit que, en cas que no siga així, la Generalitat Valenciana el podria trencar i deixar d’emetre TV3 al territori.

Ciscar ha insistit que és la primera vegada que es recull per escrit el compromís del Govern de respectar les senyes d’identitat de l’Estatut valencià com són la denominació oficial de Comunitat Valenciana “amb identitat com a nacionalitat històrica, sense que s’incorpore a cap altra comunitat ni cultural ni políticament” i la dels ciutadans i ciutadanes com a valencians i valencianes.

Així mateix es reconeix que la llengua oficial és el valencià i que l’autoritat normativa en la matèria és l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Al conveni figura que la bandera serà la senyera de quatre barres vermelles sobre fons groc, coronada per una franja blava i que el territori comprén estrictament els municipis de les províncies d’Alacant, Castelló i València.

El conveni ha estat aprovat i serà dut a les Corts Valencianes per a la seva aprovació perquè així ho preveu l’Estatut valencià, ha explicat Ciscar. L’acord està vinculat igualment a la disponibilitat de l’espai radiolèctric per part de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, José Ciscar ha dit que l’executiu iniciarà en breu les gestions per aconseguir més espai radiolèctric. A més, ha dit que a banda de les emissions de TV3 l’objectiu del seu govern és poder emetre més televisions dels territoris limítrofs.

El vicepresident ha dit que en aquest sentit el Ministeri d’Indústria creu que està receptiu a la demanda de més espai per part del Govern valencià. Sobre la possibilitat que de manera transitòria TV3 es puga veure a través d’alguns dels canals ‘múltiplex’ que ara mateix estan duplicats per les emissions de RTVV, Ciscar ha dit que els tècnics de la Generalitat Valenciana no han valorat aquesta qüestió i que esperaran a tenir més espai radiolèctric. D’una manera semblant s’ha pronunciat en ser preguntat sobre l’oferiment per part d’Acció Cultural de la seva xarxa de repetidors.

Comparteix

Icona de pantalla completa