Diari La Veu del País Valencià
El XXV Dia de la Pilota conquesta la plaça de l’Ajuntament de València

PilotaVeu / València.

Gran participació en el XXV Dia de la Pilota, que va omplir ahir la plaça del cap i casal i els carrers del voltant des de primera hora del matí. El dia va començar amb el protagonisme de les escoles de pilota, la pilota adaptada i la pilota femenina, que van lliurar diverses partides d’exhibició tant al “trinquet” dibuixat a la plaça com als carrers adjacents i que van reclamar, així, el lloc que els pertoca en aquest esport valencià que creix dia rere dia.

Paral·lelament, es van lliurar, al saló de Cristall, els trofeus dels XXXIV JECV de pilota amb l’assistència de totes les escoles participants, que van reivindicar que el present i el futur de la pilota passa per l’esport base, que necessita una aposta decidida i seriosa als programes de formació i promoció. Els guardonats amb els trofeus han sigut Ana Belén Giner (Borbotó), Javi Ruiz (el Puig), Carlos Salmerón (Montserrat), Jesús Vidal (Sella), Abelardo Martínez (Petrer), Xavi Artes (Oliva i Vilallonga), Basilio Sánchez (Beniarbeig – el Verger) i Raúl Herrera (Algimia i Alfara), els escollits aquesta temporada. També han estat premiats Soro III com a millor jugador professional de la modalitat d’escala i corda, Marc de Montserrat com a millor jugador jove en la modalitat d’escala i corda, Moltó de Barxeta com a millor jugador professional de raspall i Ian de Senyera com a millor jugador jove de raspall. El ” Periòdico Mediterráneo” de Castelló ha estat l’escollit per al premi per als mitjans de comunicació. Un dels moments més emotius del dia va ser el lliurament del premi d’Álvaro de Tibi, arreplegat per la seua dona i els seus pares, moment en què molta gent ha recordat el gran pilotari que ja s’ha convertit en llegenda.

Alguns dels premiats en el Dia de la Pilota. Fotografia: FPV.

Després del lliurament, es van signar els acords de col·laboració entre el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán perquè la pilota siga l’esport de referència per als valencians.

Signatura entre el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i el president de la FPV.

La jornada es va completar amb diferents tallers i activitats als carrers Roger de Llúria i Bisbe Mayoral i amb el gran atractiu del dia: la partida de llargues entre la selecció absoluta (Soro III, Puchol II, Santi, Félix, Pablo i Rodrigo) i un combinat de la selecció de la lliga de llargues i palma (Ángel de Murla, Sergi Agost, Giner de Murla, Jesús de Sella, Sacha d’Orba i Jordi de Sella). La partida ha sigut molt entretinguda i els aficionats i amants de la pilota que s’han congregat per veure-la han gaudit d’un alt nivell i de quinzes de molta qualitat. Els dos equips han mostrat un joc de qualitat, però l’experiència dels jugadors professionals de l’absoluta ha acabat imposant-se per 40-25 en una final molt disputada que ha arrodonit un magnífic i diferent dia de pilota als carrers principals de la ciutat de València.

Jugadors de la partida de llargues. Fotografia: FPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa