Diari La Veu del País Valencià
Conclouen les ‘Jornades d’escoles de pilota valenciana’ amb visió de futur

PilotaVeu / València.

El passat dissabte 10 a les 16.45h de la vesprada es donaren per finalitzades les “Jornades d’escoles esportives de pilota valenciana” que des del divendres 9 a les 17.30h van reunir al saló d’actes del Complex Esportiu la Petxina una àmplia representació d’entrenadors i docents inscrits amb la motivació d’aprendre més en aquestes jornades.

Després d’un intens divendres, dissabte s’iniciaven les jornades amb la ponència dels preparadors de Pilota 2.0, Domingo Palacios i Agustin Larré, que explicaren, a un públic entregat, els últims avanços científics aplicats a la pilota i les seues adaptacions als escolars.

Domingo Palacios i Agustin Larré durant la seua ponència. Foto: Ulisses Ortiz.

Tot seguit, després d’un breu descans, començava la segona taula redona de les jornades. Juan Carlos Etxebarria, membre de la federació de pilota basca de Guipúscoa, va contar com està organitzada la pilota al País Basc. Bernat Nerbón contà l’experiència d’un club nou com el CPV Xúquer de Sueca i com s’està realitzant un treball diferent, innovador i integrador des de la base. Fran Zanon, coordinador del projecte educatiu de pilota a l’escola, va donar a coneixer la progressió que ha tingut el projecte durant els últims anys, i va tancar la taula Ana Belen Giner, qui va explicar la progressió que ha tingut la participació femenina i les diferents competicions que s’han anat creant en els últims anys.

D’esquerra a dreta: J.C. Etxebarria; Bernat Nerbón; Fran Zanon i Ana Belen Giner. Foto: Ulisses Ortiz.

En finalitzar la taula, el públic assistent va poder preguntar i aportar als ponents la seua opinió sobre les diferents experiències i com millorar-les.

Seguidament, la regidora Maite Girau va tancar les jornades destacant la seua importància i felicitant als organitzadors.

Maite Girau tancant les jornades junt a Daniel Sanjuan i Paco Orts. Foto: Ulisses Ortiz.

Presentació de l’apartat de Recursos didàctics i de la “La pilota valenciana. Guia per a despistats”

Després del dinar de grup, on podien quedar-se tots els assistents, tenia lloc l’acte més importants de les jornades, les conclusions d’on eixiria el document final d’aquestes i que publicarem pròximament al web.

Aquest acte va començar amb la presentació del web www.pilotaveu.com amb l’apartat de recursos didàctics per part de Ricard Sentandreu i de l’animació divulgativa “La pilota valenciana. Guia per a despistats” a càrrec de l’autora Neus Cerdà.

Neus Cerdà i Ricard Sentandreu presentant “La Pilota Valenciana. Guia per a despistats”.

Les dos presentacions van entusiasmar molt als presents i ajudaren a concloure les jornades amb el bon sabor de boca i la invitació a plantejar-se que en la pilota és necessari innovar per a garantir un exitós futur del nostre esport.

Comparteix

Icona de pantalla completa