Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Hem aconseguit alçar les hipoteques econòmica, social i reputacional’ del PP al PV
EP / València

El president Ximo Puig ha defensat, aquest dimecres, durant la seua intervenció en el Debat de Política General a les Corts Valencianes, que l’actual Govern valencià ha aconseguit “alçar” les “hipoteques econòmica, social i reputacional” que, segons ha assenyalat, tenia el País Valencià després de 20 anys d’executius del PP.

El cap del Consell ha assenyalat que, en el plànol econòmic, la gestió del País Valencià era “un camp de mines que hem anat desactivant”.Entre unes altres, s’ha referit a Fira València, a la Societat de Garantia Recíproca, a la Ciutat de la Llum, a “l’administració B” −amb un sector públic configurat com a “paradís d’operacions opaques”− o a l’impagament de l’IRPF als empleats públics.

Respecte de la “hipoteca social”, ha ressaltat que el risc d’exclusió social va arribar a un màxim del 34,7 per cent de la població. Quant a la “hipoteca reputacional”, ha lamentat que ha sigut “una hipoteca acumulativa, que ens ha colpejat amb cada cas de corrupció i que ha sigut el resultat de la deficient gestió de les institucions”.

“No resulta fàcil ni senzill exigir més finançament quan a altres llocs esgrimeixen que el nostre problema és conseqüència de tot el que s’ha robat en la Generalitat, de tanta fanfàrria i de tant de malbaratament”, ha manifestat. No obstant açò, ha posat l’accent que “la realitat dels valencians és molt més que la imatge d’alguns dels seus antics responsables públics”.

Després de 15 mesos de govern de l’actual Consell, Puig ha assegurat que “la Comunitat Valenciana és ara una comunitat que viu i treballa en positiu”. Segons ha destacat, aquesta autonomia “ha sigut sempre capaç de superar els seus pitjors moments” i ha afegit que “així està començant a succeir, perquè hem iniciat el camí correcte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa