Diari La Veu del País Valencià
El Consell de la Joventut de Xàtiva celebra el seu 30 aniversari amb la Fes-Jove 2016
RedactaVeu / Xàtiva

El proper dissabte 24 de setembre es realitzarà, a l’albereda Jaume I, la Fes-Jove 2016, organitzada pel Consell de la Joventut. Aquesta jornada, és l’activitat “més important” que organitza el Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX) al llarg de l’any. Es tracta d’una fira d’associacions en la qual les entitats que formen el CJX mostren quina és la seua activitat al llarg de l’any i la funció que realitzen a la ciutat.

A més de la fira d’entitats, es podrà gaudir, al llarg del dia, d’una sèrie d’activitats gratuïtes al reial de la fira. Enguany la Fes-Jove –que no es realitzava des del 2009– comptarà amb un rocòdrom, un bou mecànic i un laberint d’orientació, activitat introductòria a l’esport d’orientació. També hi haurà, al llarg del dia, diverses competicions, –torneig de Tenis Taula i del videojoc League of Legends, un dels més jugats al món. Des del Consell de la Joventut, també destaquen la celebració de la 1a Poke-Trobada a Xàtiva, en la qual, durant tot el dia, es podran capturar més Pokemon que mai a les pokeparades que envolten la Fes-Jove. Aquest mateix dia s’elaborarà una paella gegant. Els tiquets tindran el preu de 6€ i podran comprar-se allí mateix.

Juntament amb les activitats lúdiques, també figuren, en el programa de la Fes Jove, altres amb contingut polític i de debat. A les 12 hores, es realitzarà la taula redona “Joves a les institucions” amb la presència dels diputats més joves de les Corts Valencianes, com son José Muñoz(PSPV), Juan Carlos Caballero(PP), Marian Campello(Compromís) o Jesús Salmerón(C’s). En aquesta taula, explicaran quina ha sigut la seua experiència com a càrrec públic i de quina manera els ha afectat ser joves.

Actes pel 30 aniversari

Atés que es commemora el 30 aniversari del CJX i que la Fes-Jove és el primer acte dels que es realitzaran, a la mateixa Fes-Jove hi haurà una taula redona amb antics membres del CJX que explicaran quina ha sigut la trajectòria del Consell en els últims 30 anys. A més, a partir de novembre es podrà visitar, a la casa de la Joventut, una exposició fotogràfica sobre els 30 anys del Consell. Per a remarcar la celebració del 30 aniversari, s’ha realitzat un nou logotip per al CJX a través d’un concurs. El guanyador ha estat Ernesto Cuenca.

Un pas més en el creixement” de Joves d’ACPV

Joves d’ACPV, l’organització de la joventut d’ACPV, assegura, amb aquesta Trobada, que “fa un pas més en la seua consolidació, estructuració i creixement”.

Així, a més dels debats, tallers, cursos, visites culturals i moments de festa, un taller d’assertivitat lingúística, una xerrada-debat sobre les claus que expliquen la societat valenciana i que ens poden ajudar a treballar-hi, el programa també compta amb un taller sobre el model d’organització juvenil que demana el segle XXI, una aproximació a l’Europa de les nacions, un taller pràctic sobre oratòria que demanarà la participació de tots els assistents i una visita cultural a Xàtiva, així com de moments lúdics i de convivència com un trivial temàtic.

Joves d’ACPV, nscuda en les multitudinàries mobilitzacions del 25 d’abril, el passat 23 d’abril va mobilitzar un centenar de joves com a voluntaris en l’organització de l’acte d’ACPV a la plaça de bous. Durant el 2016, Joves d’ACPV ha fet diverses jornades de debat “que han omplert les sales i el hall de l’edifici Octubre”, a València, amb xerrades, debats i concerts sobre la relació dels joves amb la política i les institucions, la cultura i la creació, des de la perspectiva dels valors emergents i de les inquietuds juvenils. A més, hi ha les iniciatives que en l’àmbit de la llengua tenen com a protagonistes els joves.

Amb aquesta Trobada, Joves d’ACPV “vol consolidar la seua estructura de treball i direcció”, que compta amb una Permanent autònoma que tria un dels seus membres com a representant de Joves en la Junta Directiva d’ACPV –actualment aquesta és Maria Deltell–, i que vol “donar un nou impuls a una associació que creix i que té l’objectiu d’estendre els valors de país i progrés entre els joves valencians”.

Més informació en aquest enllaç. Contacte i inscripcions a [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa