Diari La Veu del País Valencià
El MIM presenta l’estrena absoluta d”Yllana 25′ que commemora el seu aniversari

RedactaVeu / Sueca.

Aquest divendres, en la tercera jornada de la 27a Mostra Internacional de Mim (MIM) a Sueca es presentaran dues estrenes absolutes: Yllana 25 i Metamorfosi de la Panda Yolanda, i 3 espectacles inèdits al País Valencià: Mulïer, Solitudes i Parfait Etat de Marche.

La companyia madrilenya Yllana torna al MIM per a celebrar les seues noces de plata, amb la presentació del seu últim muntatge, un treball inèdit que arreplega els millors moments de la seua història. Bolcats en l’humor gestual més irreverent, la companyia compta amb 25 espectacles que han viatjat per tot el món.

L’altra estrena ve de la mà de Metamorfosi de la Panda Yolanda, de la companyia valenciana La colla de Yolanda, formada per David Durán, Raquel Hernández, Merce Tienda i Josep Maria Zapater. Un muntatge artesanal de recerca escènica basat en la novel·la de Kafka i produït en col·laboració amb els Formen Brothers Theatre (Rep. Txeca), La Protectora i el MIM.

Foto: Yllana.

La Cia Maduixa donarà a conèixer, al públic valencià, Mulïer, un espectacle de dansa de carrer sobre xanques, interpretat per cinc ballarines, que explora la identitat femenina a través del joc corporal i que ret homenatge a les dones. Els bascos Kulunka Teatro tornen al festival per a estrenar, al País Valencià, la seua segona obra, Solitudes, un espectacle que aprofundeix en la solitud i en la incomunicació d’una família a través de l’humor. L’altre inèdit de divendres serà Parfait Etat de Marche, dels francesos Cie 1watt. Espectacle itinerant fora de qualsevol norma que es nodreix de la improvisació, l’experimentació, la inspiració artística del moment i l’exploració de l’espai públic.

Si voleu consultar la resta de la programació per a divendres o altres dies, així com les hores i espais en què tindran lloc aquestes obres, podeu fer-ho al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa