Diari La Veu del País Valencià
Villena, seu de la IV Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià
RedactaVeu / Villena

Villena, amb un ajuntament de majoria absoluta de Los Verdes de Europa, s’enfoca com a punt de referència en l’ecologia amb la quarta edició de la Fira de Biodiversitat Cultivada del País Valencià que s’està duent a terme aquest cap de setmana al municipi.

Cada any es realitza aquest esdeveniment per posar en valor la riquesa de les varietats locals que existeixen al nostre territori. En la seua quarta edició, la temàtica de la fira gira entorn de la trilogia mediterrània: la vinya, el blat i l’olivera, cultius tradicionals amplament arrelats en la comarca de l’Alt Vinalopó.

Entre els seus objectius destaquen la possibilitat d’intercanviar experiències entre grups locals relacionats amb la biodiversitat agrària i la sobirania alimentària, així com sensibilitzar la societat sobre la importància de la seua participació en la conservació de les varietats locals.

Programa d’actes.

Programa d’actes.

Si voleu consultar la programació d’actes podeu fer-ho al següent enllaç i aquest altre, però d’entre els més destacats es troben el Mercat de la Terra o la recuperació de varietats antigues de vinya i olivera, amb els conseqüents tastos dels seus productes derivats.

II Jornada de la Federació InterVegas

Enguany, conjuntament amb la fira, se celebra també la II Jornada de la Federació InterVegas i tal com expliquen des de la Plataforma per la Sobirania Alimentària a un comunicat, en aquesta trobada es vol posar en valor la importància que les vegues dels pobles i les ciutats han tingut en la conservació d’un paisatge agrícola divers, i en conseqüència de la conservació de la agrodiversitat cultivada. El seu deteriorament i desnaturalització al que es troben sotmesos fa que, segons continuen explicant, siga urgent un fòrum de discussió on recollir la importància de la seua protecció abans que siga massa tard.

A Villena, tal com segueix el comunicat, estan impulsant el Pla Integral de Promoció de l’Agricultura Sostenible (PIPAS) en col·laboració amb la Societat Espanyola d’Agroecologia (SEAE) des de ja fa quatre anys, raó per la qual es van decidir a acollir aquestes segones jornades i així fer avançar el procés perquè les vegues i hortes siguen reconegudes com a ecosistemes fràgils i necessaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa