Diari La Veu del País Valencià
Èxit d’Un dia de conte a Muro i l’Alqueria d’Asnar

Andreu Gisbert / Muro i l’Alqueria d’Asnar

El cicle de rutes de contacontes organitzat per la Coordinadora pel Valencià i la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat va arribar diumenge a dos nous pobles. De matí, va ser el torn de Turballos, pedania de Muro, que va acollir la primera ruta de contacones dins de les activitats de la Fira de Productes de la Terra. L’actriu Rosanna Espinós i el Grup Anbelú (format per Andreu Bernabeu, Beatriz Bravo i Lourdes Jiménez) van explicar divertides històries acompanyades de cançons a les més de cent persones que els van acompanyar des de la plaça de l’Església fins al paratge de la Bassa. Rondalles d’Enric Valor, llegendes com “El lleó del Benicadell” i cançons populars van ser les protagonistes.

Per la vesprada, la ruta de contacontes es va traslladar a les festes de l’Alqueria d’Asnar. Vora tres-centes persones de totes les edats van gaudir de l’espectacle dels actors Jordi Carbonell, Rosanna Espinós i de Sílvia Colomer, preàmbul del Correfocs dels dimonis de l’Alqueria.

Les activitats s’emmarquen en projecte de divulgació de les rondalles i la cultura popular que coordina l’escriptor Francesc Gisbert per a Escola Valenciana a l’Alcoià-Comtat, amb l’objectiu d’unir promoció cultural i turística. Les pròximes cites seran l’1 d’octubre, a Alcoi, amb una ruta etnobotànica, i el 15 d’octubre, a Cocentaina, amb Una Nit al Castell. Abans, divendres 23 i dissabte 24, la Coordinadora presentarà les seues jornades formatives, Encontre d’Ensenyants, dedicades enguany al foment de la lectura, amb més d’un centenar d’inscrits.

Comparteix

Icona de pantalla completa