Diari La Veu del País Valencià
L’Aplec dels Ports i Antoni Royo, premis ‘Valencià de l’any’ de la Fundació Huguet

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Cada any, la Fundació Huguet de Castelló de la Plana atorga el premi ‘Valencià de l’any’ que enguany ha recaigut en totes les comissions organitzadores de L’Aplec dels Ports i en la persona d’Antoni Royo. Amb aquest guardó, l’entitat vol reconèixer, d’una banda, la tasca de persones o entitats que han destacat per la seua trajectòria en la defensa de la llengua dins l’àmbit de les humanitats i, en l’altre premi, persones o entitats que han excel·lit amb motius semblants en qualsevol altre camp de l’esfera social.

Per a l’Aplec dels Ports, esdeveniment itinerant que posa en valor la comarca dels Ports, reconeixen al seu mur de Facebook que “aquest és un fet molt important per a la història de l’Aplec dels Ports, han sigut moltes les organitzacions que han contribuït per mantenir viu l’Aplec. Per això volem dir-vos, des de l’Organització d’aquest XXXIXé Aplec dels Ports, que ens sentim orgullosos de viure a aquesta comarca i de tenir una gent tan compromesa amb la nostra cultura que lluita per mantenir-la i transmetre-la a la resta. Nosaltres seguirem el camí donant a conèixer tot allò que amb quasi quaranta anys d’història ens heu ensenyat”.

Antoni Royo. Foto: Facebook d’Adrian Niţă.

En el cas de l’altre premiat, Antoni Royo, és historiador, delegat d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló i membre de la junta executiva de Plataforma per la Llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa