Diari La Veu del País Valencià
Els presidents català i valencià acorden la reciprocitat de RTVV i TV3
RedactaVeu / València

Els presidents de la Generalitat Valenciana i la Catalana, Ximo Puig i Carles Puigdemont, respectivament, han decidit fer realitat la reciprocitat de les emissions de TV3 i de la futura Ràdio Televisió Valenciana quan es pose en marxa aquest segon ens, el qual passarà a anomenar-se Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Tots dos presidents han posat l’accent que la reunió celebrada aquest dilluns −convocada per a parlar del Corredor Mediterrani, de turisme i d’altres interessos comuns entre els dos territoris com ara la reciprocitat de les emissions entre les dues cadenes autonòmiques− és una cita “històrica” després d’anys d’”incomunicació” entre Catalunya i el País Valencià. Aquesta trobada ha servit per establir un “nou marc de relacions” entre Catalunya i el País Valencià que es concretarà en reunions bilaterals, entre els dos governs, que es produiran cada semestre.

Els dos presidents han volgut acabar així amb la “incomunicació” que hi ha hagut fins ara entre ambdós territoris, segons ha remarcat Puigdemont en compareixença conjunta amb Puig després de reunir-se amb ell al Palau de la Generalitat Valenciana. Així mateix, han insistit en el fet de fer possible la reciprocitat entre TV3 i la nova televisió valenciana tan bon punt aquesta es pose en marxa.

A principis del present mes de setembre, i preguntat sobre la nova RTVV, la situació de bloqueig en què es troba el seu Consell Rector i la reciprocitat entre la futura RTVV i TV3, Puig va anunciar que “l’engegada de les emissions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació comportarà de manera quasi paral·lela el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià, encara que la seua connexió depèn d’un aspecte tècnic que diferirà per pocs dies el retorn d’ambdues televisions al panorama mediàtic valencià”.

Aquesta reciprocitat ja fou tractada entre els dos presidents, català i valencià, en la reunió mantinguda en maig de 2016. Pel que fa a la situació en què es troba el Consell Rector, bloquejat pel PP i C’s per la no acceptació com a president de Josep López, Ximo Puig va considerar aquesta negociació fallida com un “error”, segons va indicar en aquell moment.

Comparteix

Icona de pantalla completa