Diari La Veu del País Valencià
Sánchez felicita Puig per ‘obrir camí al diàleg i la política’ amb Puigdemont
ACN / València

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha felicitat, aquest dimarts, “la iniciativa” del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, de “reconstruir les relacions amb Catalunya” i obrir camí a “la política i el diàleg”. En una piulada al seu compte personal de Twitter, escrita en català, Pedro Sánchez s’ha referit d’aquesta manera a la reunió mantinguda aquest dilluns entre els presidents Carles Puigdemont i Ximo Puig al palau de la Generalitat Valenciana prèvia a la cimera conjunta pel Corredor Mediterrani. “Quan la política i el diàleg s’obren camí surten iniciatives com la liderada per @ximopuig per reconstruir les relacions amb Catalunya”, ha escrit el dirigent socialista.

Durant la reunió, Ximo Puig i Carles Puigdemont van donar per iniciat un “nou marc de relacions” entre Catalunya i el País Valencià amb reunions bilaterals entre els dos governs, cada semestre. Els dos presidents van remarcar que s’acaba així amb la “incomunicació” que hi ha hagut fins ara entre ambdós territoris.

Entre altres acords, es va crear una comissió tècnica permanent per fer un seguiment de les obres del Corredor. Així mateix, van anunciar que treballaran en la reciprocitat entre TV3 i la nova televisió valenciana quan aquesta comence les emissions.

Comparteix

Icona de pantalla completa