Diari La Veu del País Valencià
La UPV, entre les 100 millors universitats joves del món

RedactaVeu / València.

La Universitat Politècnica de València està entre les 100 millors universitats del món amb menys de 50 anys d’antiguitat, segons el rànquing elaborat per la consultora britànica Quacquarelli Symonds (QS) que ha difós aquest dimecres la institució acadèmica.

En concret, la UPV se situa en el rang 51-60. És, a més, l’única universitat valenciana que apareix en la classificació que reconeix les principals universitats emergents del món. A nivell nacional, QS situa la institució que actualment dirigeix Francisco Mora al sisè lloc.

El QS Rànquing, a més d’aquesta classificació d’universitats emergents, realitza també anàlisis globals −en la seua última edició, publicada fa dues setmanes, la UPV és l’única universitat valenciana entre les 500 millors del món, on existeixen més de 20.000 institucions d’ensenyament superior− i per matèries −en aquest aspecte, la UPV està en el top 100 mundial en Agricultura i Ciències Forestals i figura entre les 200 millors en fins a sis disciplines més−, segons recorden les mateixes fonts.

Les anàlisis de QS són reconeguts a nivell internacional. No en va, al costat del Times Higher Education (THE) i de l’Academic Rànquing World Universities (ARWU) de la Jiao Tong de Xangai, QS està considerat com un dels tres indicadors universitaris de major prestigi del món.

Comparteix

Icona de pantalla completa