Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Carasso arriba a València amb 220.000€ per a innovació tecnològica i educativa

RedactaVeu / València.

Dilluns 26 de setembre, l’ETSIT de la Universitat Politècnica de València acollirà els membres de la Fundació Carasso, que arriben al cap i casal amb la notícia, tal com va avançar aquest diari, de donar a conèixer els projectes d’innovació educativa i tecnològica als quals els han atorgat una línia de mecenatge.

Així, la Fundació Daniel i Nina Carasso (fundadors de la marca de iogurts Danone i adscrita a la Fundation de France, amb seu a París) ha assignat fins a 220.000 euros a diversos projectes valencians. Dos d’aquestes línies de mecenatge han estat assignades al projecte Soundcool, una per al desenvolupament tecnològic de l’eina (Soundcool-UPV) i altra per al desenvolupament artísticoeducatiu i social a través de l’ús de l’aplicació per a dispositius mòbils (Valencia Musica Art Magnets−IES Arabista Ribera de Carcaixent)

A l’acte assistirà el director general de Política Educativa, Jaume Fullana; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de València, Maria Oliver; el diputat d’Educació a les Corts, Pep Almeria; el president de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez; Alberto González, director de l’ETSI de Telecomunicació i Gema Piñero en representació de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la UPV.

Roger Dannenberg visita el laboratori de música de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent. Foto: Soundcool.

Gràcies a aquesta nova injecció econòmica, en aquest cas de capital privat, l’equip que forma Soundcool està treballant per finalitzar la composició d’una òpera, per a la qual comptaran amb la participació d’alumnes de Secundària i Primària que col·laboraran en la interpretació, amb dispositius mòbils i junt a instruments convencionals, projeccions multimèdia i cantants. L’òpera, La mare dels peixos, pren els textos homònims de la rondalla d’Enric Valor, mentre que la música està sent creada per Jorge Sastre i Roger Dannenberg. En eixe sentit, el músic i enginyer nord-americà, qui ha donat tot el suport al projecte valencià i s’ha mostrat implicat fins al punt de treballar per la seua internacionalització i exportació, està realitzant negociacions per tal de poder representar l’òpera a Pittsburgh, ciutat on fa classes, concretament a la Carnegie Mellon. En el cas que la proposta fructificara, seria la primera òpera en valencià que es representa fora del nostre territori. No obstant, està previst que La mare dels peixos es representen en desembre d’aquest any al Palau de les Arts.

Des d’aquest diari hem seguit l’evolució d’aquest projecte d’innovació tecnologia i educativa quasi des del dia que es presentà en societat a les darreries de 2013, però cal recordar que el projecte, a hores d’ara, està immers en la seua tasca d’internacionalització pedagògica a través de la concessió d’un Erasmus+ per part de la UE i en el desenvolupament tecnològic a través d’una AICO concedida per la GVA. És de naixença pública, a la UPV, i el seu desenvolupament i aplicació a les aules té lloc al CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser, l’IES Arabista Ribera de Carcaixent i a la xarxa d’escoles de música de la federació de bandes (FSMCV). En diverses ocasions, tal com hem recollit des de La Veu, els seus creadors i desenvolupadors han manifestat que Soundcool “sempre serà gratuït i estarà a l’abast de tota la ciutadania i de la comunitat educativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa