Diari La Veu del País Valencià
El castell de Sant Ferran d’Alacant es deteriora davant la passivitat de l’Estat

Xavier Pérez / Alacant.

La formació Compromís al Senat ha tornat a preguntar per segona vegada en un any quines mesures pensa prendre el Govern respecte del castell de Sant Ferran d’Alacant. L’estat d’evident abandonament i deteriorament del castell, casernes i fossats, pel que fa a actuacions en matèria patrimonial i el potencial turístic, cultural i interpretatiu d’aquest, “fa necessari” establir un calendari d’actuacions continuat per tal de convertir-lo en un actiu turístic de primer ordre.

“El Ministeri de Cultura té un paper imprescindible per tal de posar en valor aquest monument que és un Bé d’Interès Cultural i que es va construir entre 1808 i 1810 per defensar el territori front les invasions bèl·liques que, potencialment, podien arribar per mar. Veiem com s’inverteixen molts diners en altres monuments i com la ciutat d’Alacant és obviada sistemàticament, quan podria disposar de dos castells que es podrien complementar i convertir en un recurs turístic rellevant”, ha assegurat el senador territorial Carles Mulet.

Compromís per Alacant sempre s’ha manifestat favorable a la seua millora, la lluita contra el vandalisme a la zona i el respecte patrimonial, “que és el mateix que voldríem per part del Govern espanyol, per això insistim en la pregunta després que decaiguera per la falta d’activitat de l’anterior Govern en funcions, que no es va ni dignar a tramitar la nostra iniciativa”, ha afegit Mulet.

El castell es va construir al Tossal amb l’ajuda de tota la població contra l’enemic exterior, està rodejat d’instal·lacions esportives i culturals “i l’Estat en té responsabilitat i no pot romandre més temps de braços creuats sense fer res davant les possibilitats reals de la fortificació”. Per això, els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete presentaran de nou esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “per tal d’assegurar inversions en patrimoni cultural, reordenació de les telecomunicacions existents a la plaça d’armes, consolidació i eliminació dels grafits i vandalisme per convertir-lo en un bell mirador de la ciutat i costa i zona d’oci i cultural dins algun Pla de Castells i en coordinació amb l’Ajuntament de la localitat”, ha explicat Mulet.

Comparteix

Icona de pantalla completa