Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana reclama, al Senat, el retorn de la Dama d’Elx

Xavier Pérez / Madrid.

El senador d’Esquerra Republicana, Bernat Picornell, ha registrat, de nou, una moció al Senat per tal d’instar el Govern espanyol al retorn de la Dama d’Elx al seu lloc d’origen per a la seua ubicació definitiva.

Aquesta moció, que ja s’havia presentat al mes d’abril, havia decaigut per la nova convocatòria electoral. Segons Picornell “el retorn de la Dama a Elx, a més del seu valor històric, artístic i simbòlic per als il·licitans i il·licitanes, també suposaria un impuls turístic i econòmic per a Elx com a referent de l’art iber. És, en definitiva, un acte de justícia”.

La moció presentada pels republicans insta “el Govern espanyol a realitzar els acords oportuns amb el municipi d’Elx, per a ubicar permanentment la Dama d’Elx al Palau d’Altamira, seu del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), com a símbol de la seua memòria històrica i de la seua identitat”. Cal recordar que la Dama d’Elx ja va estar ubicada al MAHE l’any 2006 durant 6 mesos amb l’exposició “D’Ilici a Elx 2006”.

Per a Picornell “és incomprensible la negativa sistemàtica dels governs espanyols de tornar la Dama d’Elx al seu context geogràfic, històric, social i cultural. Des d’Esquerra seguirem exigint el que creiem que és un acte de justícia amb la ciutat d’Elx i amb el conjunt dels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa