Diari La Veu del País Valencià
Manola Roig interpreta les veus de la prehistòria en l’exposició col·lectiva ART+35

RedactaVeu / Sueca.

L’obra de Manola és el resultat de la visió que ha construït l’artista sobre les dones de la prehistòria i l’art.

Segons Manola Roig, “la primera vegada que vaig llegir una notícia que feia referència als estudis dels quals parla Ángeles Caso en el seu llibre ‘Ellas mismas’ vaig quedar colpida. Si això era cert, significava que, des de la prehistòria, les dones hem sigut part activa, subjecte i no només objecte com la societat patriarcal ens ha volgut fer creure, de la història de la humanitat i, en aquest cas, concretament, de la història de l’art”.

“Per a mi s’ha convertit en una necessitat vital reeducar-me, buscar nous models, artistes, escultores, pintores, gravadores, tallistes, dones fortes, dones que s’han enfrontat a totes les barreres i dificultats que la societat patriarcal els imposava, dones que sentien la necessitat de mostrar al món el seu art, la seua mirada, dones que, en molts casos, van ser reconegudes i després arraconades i invisibilitzades i, ara que sé que hi són, i des de la meua pròpia ignorància, necessite mostrar-les, fer-les visibles”.

“I hui comencem donant-los veu i fent una nova mirada a aquelles pintures rupestres, de les quals ens parlaven Ángeles Caso i el doctor Manning, ampliant l’horitzó i mirant-nos-les amb uns altres ulls”.

Comparteix

Icona de pantalla completa