Diari La Veu del País Valencià
Els senglars destrossen la collita del gira-sol del Parc de la Serra de Mariola

RedactaVeu / València.

La Unió de Llauradors denuncia que la sobrepoblació de senglars ha destrossat una gran part de la collita de girasol de les explotacions situades en zones forestals o de muntanya del Parc Natural de la Serra de Mariola o properes al mateix.

El sindicat calcula que les pèrdues en aquestes finques són superiors al 70% i que les zones més afectades es troben en els termes municipals de Banyeres, Alcoi i Bocairent que comprenen les comarques de l’Alcoià i la Vall d’Albaida.

Els productors de gira-sol de la zona preveien una bona campanya amb rendiments acceptables malgrat l’afecció de la sequera, però l’elevada població de senglars ha acabat amb ella. Molts d’ells han reclamat, insistentment, a través d’escrits a la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, una solució al problema però no han obtingut resposta a les seues demandes.

La Unió creu que ni l’Administració ni els caçadors reaccionen davant aquesta problemàtica i que mostren un desinterès permanent davant la impotència dels agricultors. Gonzalo Cots, responsable del sector d’herbacis de l’organització, indica que “en tot el que ens està afectant de la fauna salvatge o silvestre existeix lentitud, incompetència i irresponsabilitat. Administració i caçadors reconeixen que cada vegada hi ha més senglars però no fan res per a evitar-ho, uns per uns altres la casa sense agranar i els productors som els principals perjudicats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa