Diari La Veu del País Valencià
La Flama de la Llengua arriba dissabte a Gandia

RedactaVeu / Gandia.

La Fundació Casal Jaume I, com cada mes de setembre, organitza el Correllengua per a reivindicar la defensa de la cultura i de la llengua autòctones. La flama de la Llengua arribarà a Gandia el dissabte 24 de setembre.

A més a més, aquest any, la Fundació Casal Jaume I vol homenatjar diversos personatges de la comarca per la seua trajectòria en defensa de la cultura, la llengua i la identitat del País Valencià. Aquests són Miquel Ruiz Gràcia, Francesc Candela i Escrivà i Vicent Costa i Vercher. Per tal de retre’ls un mereixedor homenatge pòstum, el proper divendres 23 de setembre, a les 20 hores, el Casal Jaume I realitzarà un acte per a recordar-los.

Seguidament, a les 21 hores, s’inaugurarà a la sala de la muralla l’exposició Estima per l’Entorn del Col·lectiu l’Esquella que presentaran coneguts ramaders i llauradors de la comarca

Dissabte la Fundació continuarà la celebració amb un mercat de productors locals, tant de la comarca com de les comarques veïnes. El Mercat de la Terra del Correllengua 2016 se situarà a la plaça del rei en Jaume, de 10 a 13 hores, i comptarà amb una trentena de paradetes d’artesania i productes de la terra.

El Correllengua Gandia 2016 està dedicat a Montserrat Roig amb motiu dels 25 anys de la seua mort i coincidint amb els homenatges que, al llarg del 2016, s’han fet al voltant d’aquesta escriptora i periodista amb visió de gènere.

La Cercavila, amb una bona mostra de la nostra cultura popular, danses, muixerangues i música, eixirà de la plaça del rei en Jaume a les 20.00 h. Participaran associacions de dolçainers de la Safor, el grup de danses Roda i Volta i les muixerangues de Pego i de Xàtiva, entre altres entitats.

Enguany, la flama de la llengua la portarà l’actriu Maria Josep Gonga, que també serà l’encarregada de realitzar la lectura del Manifest del Correllengua 2016 en acabar la Cercavila. L’acompanyarà Ximo Vidal, que presentarà l’acte de cloenda de la vesprada.

Com sempre, hi ha samarretes a la venda al Casal, totes les vesprades de 18-20h. El preu és de 8 euros.

El sopar, amenitzat pel grup Noe de la Vall d’Albaida, serà de pa i porta i hi haurà servei de barra a la plaça, tant per a les begudes com per a adquirir entrepans. El casal servirà la picadeta. Després de sopar, comptarem, com cada any, amb actuacions musicals diverses. El grup saforenc Miratge i el grup valldalbaidí Bacora tancaran la nit.

Els ciutadans de la Safor-Valldigna han demostrat en moltes ocasions la seua decisió en la defensa de la llengua, cultura i la identitat col·lectiva del nostre poble.

Comparteix

Icona de pantalla completa