Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘L’AVL i Doménech han aconseguit que el conflicte sobre la llengua haja desaparegut’

Xavier Pérez / València.

Hui, en la sessió plenària en les Corts Valecianes, el protagonisme ha sigut per al president Ximo Puig qui, en una de les intervencions, ha recalcat el paper fonamental de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). A més, ha mostrar les seues condolences per la mort de Josep Lluís Doménech.

El president ha destacat que la relació del Consell amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “està basada en el respecte escrupolós” i ha felicitat aquest òrgan pel Diccionari Normatiu Valencià, que es presentarà el pròxim 29 d’octubre.

Així mateix, ha expressat les condolences del Consell per la defunció, aquest cap de setmana, del vocal de l’AVL Josep Lluís Doménech i ha subratllat que “Doménech i la Acadèmia han aconseguit que el conflicte artificial sobre la llengua haja desaparegut i que l’important siga l’ús i la defensa del valencià”.

També ha subratllat que, des del seu Govern, han intentat que la Sindicatura de Comptes tinga “autonomia suficient, també en personal, perquè no estiga subjecta per res al Govern i que estan millorant el Síndic de Greuges, el Consell Valencià de Cultura, el Comitè Econòmic i Social i el Consell Jurídic Consultiu, perquè són ens fonamentals per a tota l’arquitectura institucional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa