Diari La Veu del País Valencià
Gandia acull aquest cap de setmana la VI Escola d’Estiu d’ERPV
RedactaVeu / Gandia

La VI Escola d’Estiu d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) tindrà lloc, aquest cap de setmana (el 24 i 25 de setembre), al Campus de la UPV de la capital de la Safor.

Entre els actes programats destaca una conferència del Doctor en Sociologia, professor de Periodisme a la Facultat Blanquerna de Barcelona i columnista de La Veu, Francesc Viadel, sota el títol “Valencianisme, passat i perspectives”, que tindrà lloc diumenge 25 a partir de les 10 hores. Viadel, entre altres, és autor dels llibres Valencianisme l’aportació positiva, No mos fareu catalans. Història inacabada del blaverisme i La gran depuració, tots tres publicats per la Universitat de València.

Amb aquesta Escola d’Estiu, ERPV reprén una activitat d’èxit que, històricament, ha servit tant perquè la militància es forme com perquè es conega i convisca. Segons Esquerra Republicana, aquest dos aspectes són “interesantíssims per a l’èxit de la nostra acció política”.

Atenent als resultats de l’enquesta que va circular el passat mes d’abril i també en sintonia amb les prioritats polítiques d’Esquerra, la formació en aquesta escola se centrarà fonamentalment en l’àmbit de la política municipal, per la qual cosa anirà precedida d’una trobada amb regidores i regidors d’ERPV, que tindrà lloc dissabte 24 a partir de les 9.30 del matí i fins les 12:45 hores.

A migdia del mateix dissabte, es realitzarà el lliurament de credencials i de material als participants, al qual seguirà la inaguració oficial de l’Escola d’Estiu a càrrec del secretari de formació Mikel Forcada, Núria Garcia i de Domènec Garcia, secretari de Política Municipal.

La programació continuarà a les 13:30 hores amb la celebració del curs de municipalisme sobre aspectes jurídics. Per la vesprada, els participants reprendran l’activitat continuant el curs de municipalisme, però centrat en Economia i Hisenda Municipal i, posteriorment, en Comunicació efectiva per a grups municipals.

Programació diumenge 25

Pel que fa la jornada de diumenge, aquesta s’obrirà amb l’esmentada conferència sobre ‘Valencianisme, passat i perspectives’ a càrrec de Francesc Viadel, a la qual seguirà, a les 11:30 hores una altra a càrrec de Lluís Pérez Lozano, professor i investigador en Teoria Política a la Universitat Pompeu Fabra i director acadèmic de la Fundació Josep Irla, sobre “Republicanisme i dret a decidir”, al terme de la qual hi haurà un temps de debat.

Finalment, està previst que el president d’ERPV, Josep Barberà, expose les conclusions de les jornades, que es tancaran amb l’acte de cloenda a càrrec de Lluís Perez Lozano, de la Fundació Irla.

Comparteix

Icona de pantalla completa