Diari La Veu del País Valencià
EUPV condemna enèrgicament l’agressió al vicealcalde Pavón en el port d’Alacant

RedactaVeu / Alacant.

No a la violència. L’agressió de la qual ha sigut víctima el regidor de Guanyar Alacant i vicealcalde de l’Ajuntament d’Alacant, Miguel Angel Pavón, en forma d’insults, espentes i travetes per part d’un grup de treballadors dedicats a labors de càrrega i descàrrega de graneles del Port d’Alacant s’emmarca “en una actitud clarament feixista i violenta”, segons un comunicat d’Esquerra Unida remés a aquest diari.

Esquerra Unida manifesta que “no es poden tolerar actituds d’aquest tipus, condemna de la forma més enèrgica aquesta agressió i exigeix depurar les responsabilitats penals al fet que pertoque”.

Guanyar Alacant es va presentar amb un programa i va signar un acord de Govern que estableix “l’adequació de la manipulació de granels sòlids a la normativa ambiental i urbanística”, per la qual cosa la posició de Miguel Angel Pavón “és coherent amb el programa i amb les ciutadanes i ciutadans que van votar aquest programa”.

Des de la formació “exigim a l’Autoritat Portuària que la càrrega i descàrrega de graneles complisca amb la normativa i la llicència ambiental obligatòria, cosa que no suposa posar en qüestió l’activitat econòmica ni posar en perill els llocs de treball però que suposa exigir a les empreses de càrrega i descàrrega de graneles en el port que siguen respectuoses amb els drets ciutadans a la salut i a un aire net i sa”.

Per tot açò Esquerra Unida, membre de Guanyar Alacant, exigeix a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat que “intervinga en aquest contenciós i que exigisca a l’Autoritat Portuària les mesures correctores necessàries per a garantir la salut dels ciutadans afectats per les emissions contaminants de la càrrega i descàrrega de graneles en el Port”.

Al mateix temps, recorda a l’alcalde d’Alacant dues coses: “Que amb la seua actitud està prevalent els interessos privats de determinades empreses per sobre de la salut dels veïns del seu municipi i la greu responsabilitat que assumeix consentint que milers de veïns, entre ells molts alumnes de centres d’ensenyament de la zona d’Alacant Sud, es vegen afectats per una activitat que segueix funcionant sense llicència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa