Diari La Veu del País Valencià
Maria José Alcón s’acull al seu dret a no declarar
EP / València

L’exregidora de Cultura de l’Ajuntament de València María José Alcón s’ha acollit al seu dret a no declarar davant el jutge del cas Imelsa en la peça en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en l’adjudicació de contractes de Cultura a canvi de comissions il·legals.

Alcón ha acudit al jutjat sobre les 10.00 hores per a declarar com a investigada en el ‘cas Imelsa’, en la peça relativa als contractes de Cultura. Davant el jutge, s’ha acollit al seu dret a no declarar i a l’eixida dels jutjats tampoc ha volgut atendre ehls mitjans de comunicació que l’esperaven. “Bon dia, no vaig faré cap declaració. Gràcies”, s’ha limitat a dir.

L’exregidora –dona d’Alfonso Grau, exvicealcalde de València, també investigat en diverses peces d’aquesta causa– està investigada per rebre comissions il·legals a canvi de l’adjudicació de diversos contractes municipals, com ara la Mostra, Torres de Serrano, de Quart i Rambleta, entre uns altres.

En concret, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil arreplega, en un dels seus informes, com Alcón i Marcos Benavent, exgerent de l’empersa pública Imelsa i també investigats en aquesta peça, perseguien donar els contractes de la Mostra de 2006 a societats acordades de forma prèvia, d’acord a “interessos particulars” aliens al general a canvi d’una contraprestació. Sobre aquest tema, s’arreplega una conversa en la qual Alcón preguntava a Benavent: “D’ací traurem alguna coseta?”.

Prèviament a Alcón ha hagut de comparèixer en el Jutjat d’Instrucció número 18 de València, també com a investigat, l’empresari José Adolfo Vedri, qui va rebre adjudicacions i, a canvi, s’indaga si va poder pagar comissions il·legals.

Vedri, qui va ser amo de l’agència de comunicació Engloba, ha respost únicament a les preguntes formulades pel jutge i pel fiscal i ha negat qualsevol tipus d’irregularitat en les contractacions municipals o haver pagat alguna comissió il·legal, segons han confirmat fonts coneixedores de la declaració.

L’empresari, que sempre ha defensat la seua innocència, ha insistit en el fet de no haver comès irregularitats en el desenvolupament de la seua professió, mentre que el seu advocat s’ha limitat a dir que esperen que “tot açò s’arxive”.

Davant el jutge, Vedri ha afirmat que no va pagar cap comissió per l’adjudicació i gestió de la Rambleta i ha assegurat que no havia parlat amb Alcón abans de les adjudicacions. Quant a Benavent, ha explicat que, inicialment, van tenir una empresa en comú, però que després no va tornar a tenir relació amb ell fins que aquest va arribar a Imelsa. A partir del 2011 sí que van mantenir una relació personal però, ha dit, açò no va influir en el tema de les adjudicacions i contractacions.

Estava previst que a les 13.00 hores declarara també per aquesta peça Marcos Benavent, qui s’ha definit com ‘yonki dels diners’.

Comparteix

Icona de pantalla completa