Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra remarca que no era normal no tindre relacions institucionals amb Catalunya

ACN / València.

La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha emmarcat, “dins de la normalitat democràtica”, la reunió mantinguda, el passat dilluns, a València, entre el president del Govern català, Carles Puigdemont, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. A preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha dit que no és que la reunió siga històrica, sinó que “hem passat uns anys histèrics”. La vicepresidenta ha afegit que “no és normal” que no hi hagués relació amb Catalunya”, ja que és el territori “al qual més exportem, de qui més importem i amb qui més interessos comuns tenim. Això és el que no era històric ni normal”.

Mónica Oltra ha recordat que el president Ximo Puig s’ha reunit amb el president de Múrcia, les Illes Balears, Castella la Manxa i, ara, Catalunya, amb els quals hi ha “més vasos comunicants que amb Madrid”.

Al respecte ha remarcat que, si bé amb Madrid és important tindre relacions en qüestions com l’harmonització d’impostos, altres temes com el Corredor Mediterrani, l’aigua o la millora del finançament “ens porten a relacionar-nos més” amb aquestes comunitats. “Relació normal institucional amb tothom, però on estreny la sabata anem tots a una. És lògic”, ha conclòs Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa