Diari La Veu del País Valencià
València celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Sexual

RedactaVeu / València.

Centenars de persones protagonitzen a València, aquest 23 de setembre, Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, una concentració sota el lema ‘Bisexuals, visibles i iguals’ “per donar a conèixer a la societat què és realment la bisexualitat i combatre els mites que l’envolten”.

A les 19.30 hores s’ha iniciat aquest acte a la plaça de la Mare de Déu de València, on els assistents participen en les activitats i “fan volar entre totes i tots la bandera bisexual gegant”, segons fonts del col·lectiu Lambda. L’acte està amenitzat per una batucada. En finalitzar, a les 21 hores, està previst un sopar de pa i porta i un posterior debat al voltant d’una pel·lícula de temàtica bisexual.

Segons els col·lectius organitzadors, cal reivindicació per part de les persones bisexuals “perquè la societat reconega i celebre la bisexualitat, que té més importància, si cap, en aquest 2016, any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat”.

“Hem de continuar treballant per acabar amb la bifòbia en totes les seues expressions i aportar referents dins de la societat amb la finalitat d’apoderar-nos com a persones bisexuals i obrir camí a les futures generacions perquè visquen plenament la seua afectivitat i/o sexualitat”, afirma Lambda, que considera que ampliar els marges de cada persona per autodefinir-se i viure concorde amb el que sent “no fa sinó col·laborar al desenvolupament d’una societat més igualitària, lliure i inclusiva amb totes les realitats”.

Per la seua banda, Moebius València, Associació de bisexuals, polisexuals i pansexuals de València, exigeix la visibilitat i el reconeixement dels drets de les persones bisexuals i lluita contra el monosexisme i la bifòbia.

Des de 1990, se celebra a tot el món, el 23 de setembre, el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, un dia “per reflexionar sobre les diferents possibilitats de relacionar-se i estimar sense condicionaments, sense importar el gènere i la sexualitat de les persones”, segons Moebius. Per aquest motiu, Moebius també ha eixit als carrers de València per a informar sobre la bisexualitat, donar a conèixer altres identitats plurisexuals, reivindicar els seus drets com a col·lectiu autònom i combatre totes les formes de la bifòbia: la negació de la bisexualitat, la discriminació cap a les persones bisexuals, a través de la invisibilitat, marginació i exclusió i qualsevol altre tipus de violència.

Els actes organitzats per Moebius València s’han iniciat aquest matí amb el repartiment d’informació sobre la bisexualitat i les identitats plurisexuals pel centre de València.

Per a demà, dissabte 24 de setembre, està previst celebrar el 5é Espai obert a València per a persones bisexuals, amics i parelles en el cafè bar de Ca Revolta.

Comparteix

Icona de pantalla completa