Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana i FEVECTA desenvoluparan la primera cooperativa d’emprenedors del PV
RedactaVeu / Castelló de la Plana

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el president de la Federació Valenciana d’empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA), Emilio José Sampedro, han signat un conveni de col·laboració per a posar en marxa la primera cooperativa d’emprenedors del País Valencià i la segona de l’Estat espanyol després de la creada fa uns anys a Navarra.

Marco ha explicat que l’Ajuntament col·labora amb quasi 65.000 euros en aquesta activitat i ha afirmat que “és molt difícil començar des de zero un negoci, per la qual cosa un suport com aquest que aconseguisca que l’emprenedor córrega menys riscos és molt interessant”. A més, ha destacat que en el moment actual és “molt important potenciar l’emprenedoria, sobretot amb iniciatives com aquesta que fomenten l’economia social”.

Per al president de FEVECTA, Emilio Sampedro, “aquesta cooperativa d’emprenedors ajudarà moltes persones a engegar els seus projectes empresarials amb les màximes facilitats i possibilitats de viabilitat futura perquè testaran els seus projectes en un entorn real i comptaran amb l’assessorament especialitzat i professional del qual tantes vegades manquen els emprenedors”.

El projecte va dirigit a emprenedors que vulguen posar en marxa un projecte d’empresa cooperativa a la ciutat de Castelló de la Plana. Aquest projecte els permetrà començar l’activitat en el mercat sense necessitat de constituir formalment l’empresa i els oferirà un marc legal per a cercar clients, facturar, comprar, etc. A més, estaran sempre acompanyats per un equip de professionals. Així, els emprenedors podran comprovar de forma real si el seu projecte funciona i de quina forma pot ser viable, assumint un menor risc. El que es pretén amb aquesta iniciativa és oferir una experiència real d’emprenedoria cooperativa en un entorn protegit a través d’una fórmula empresarial nova, la cooperativa d’emprenedors.

Contrastar model de negoci

Aquesta iniciativa permetrà als nous empresaris contrastar el seu model de negoci al mercat per fer-lo més consistent abans de la posada en marxa formal de l’empresa. A més, comptaran amb orientació per a la definició i posada en marxa de l’acció comercial, amb suport per a la redefinició del model de negoci i la viabilitat, gestió jurídica, laboral i comptable de l’activitat, la resolució de dubtes i consultes en matèria comptable, fiscal, jurídicomercantil, etc., així com amb l’oportunitat d’establir relacions i contactes amb els altres emprenedors involucrats en el projecte i un ventall de 500 cooperatives associades a FEVECTA i la xarxa de contactes de l’organització.

Espais condicionats

Els projectes emprenedors seleccionats podran disposar d’espais totalment condicionats per a la celebració de reunions, sessions formatives, presentacions i trobades que han sigut cedits per l’Ajuntament.

Xifres

A Castelló hi ha 200 cooperatives de treball dedicades a diferents sectors d’activitat i s’espera que la iniciativa estimule la creació de moltes més.

Actualment es necessiten dues persones i una inversió inicial de 3.000 euros per constituir una cooperativa de treball al País Valencià.

Els grups d’emprenedors interessats en aquesta iniciativa poden posar-se en contacte directament amb FEVECTA-Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa