Diari La Veu del País Valencià
1.257.941 quilòmetres recorreguts per prevenir els incendis al País Valencià

RedactaVeu / València.

Al País Valencià ja existeixen 101 d’aquestes unitats, cadascuna d’elles composta entre tres i cinc persones, i constitueixen un suport als agents mediambientals. La seua principal activitat és la informativa, especialment a usuaris de la muntanya (excursionistes i acampadors) que encenen un foc, a causa d’un major ús recreatiu a l’estiu, i en menor mesura a agricultors, atès que l’activitat agrícola disminueix considerablement durant aquest període.

Amb l’objectiu de fer complir la normativa de l’ús del foc i de tenir les infraestructures de prevenció en perfecte estat per al seu ús davant un incendi forestal, aquestes unitats també s’encarreguen del precintat i desprecintat de paellers d’àrees recreatives.

Les actuacions correctives suposen una part important en la reconducció de l’ús del foc en l’àmbit forestal i una reeducació dels usuaris de la muntanya, a causa que comporten inicialment un ús inadequat del foc.

Destaquen, d’altra banda, les actuacions en incendis, en els quals les unitats tenen una labor important de suport als mitjans d’extinció, de localització, transmissió d’informació i de valoració de la situació.

La labor exercida en el seguiment de tempestes suposa un important treball preventiu de vigilància i localització de possibles incendis causats per llamps.

Les labors assistencials i el control de l’estat de camins constitueixen altres dues actuacions de les unitats que corroboren la importància de la labor d’aquests mitjans en l’àmbit forestal i rural del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa