Diari La Veu del País Valencià
Prop de 5.000 hectàrees s’han vist afectades per les pedregades del cap de setmana

RedactaVeu / València.

La Unió de Llauradors informa que les pluges acompanyades de pedra del passat divendres han causat danys de diversa importància en algunes zones de les demarcacions de València i Castelló, amb més de 4.700 hectàrees afectades.

A través d’un comunicat, aquesta entitat ha explicat que en la comarca d’Utiel-Requena s’han vist afectades unes 2.500 hectàrees entre les localitats de Fuenterrobles, Venta del Moro, Caudete de las Fuentes, Utiel i Sinarques. Les dues primeres poblacions són on més danys s’observen. El cultiu més perjudicat és la vinya, seguit de l’ametler i l’olivera. En total, es veuran afectats uns 12 milions de quilos, sobretot de raïm.

En la Ribera Baixa, la pedra va afectar unes 614 hectàrees de cultiu de cítrics i 14 de caqui, fonamentalment, en la franja formada per les poblacions de Corbera, Llaurí i Favara. Hi ha parcel·les amb danys del 75%. Quant a la Ribera Alta, la incidència de la pedra es va situar principalment en els termes municipals de Càrcer, Cotes, Alcàntera i Beneixida. Hi ha afectades unes 576 hectàrees (457 de cítrics i 119 de caqui). Existeixen camps amb danys que superen el 60%. En el cultiu de l’arròs, en plena sega, no es detecten danys.

En la demarcació de Castelló, els efectes de la pedra es van centrar en les comarques del Maestrat i els Ports. En el cas de la primera, el principal focus se situa en la localitat de Sant Mateu i, en menor mesura, en els termes limítrofs de la Jana, Cervera o Xert. Pot haver-hi unes 1.000 hectàrees afectades (850 d’oliveres i 150 d’ametlers), amb incidència de danys diferents segons parcel·les, però amb una mitjana del 50%.

Exceptuant la pedra, la pluja ha sigut beneficiosa

En general, i exceptuant els casos de les zones molt localitzades de què hem parlat dalt, on han patit els efectes de la pedra, es poden considerar molt beneficioses les pluges de les últimes hores. La valoració global, per tant, d’aquestes, és molt positiva i beneficiosa per al camp després de la sequera que s’arrossega. Cal destacar que en la demarcació d’Alacant i en algunes zones de València les pluges del passat divendres ni tan sols van fer la seua aparició.

Comparteix

Icona de pantalla completa