Diari La Veu del País Valencià
La pilota valenciana conquereix Las Vegas

PilotaVeu / Las Vegas.

Sacha Kruithof s’ha proclamat campió de Wall Ball a 3 parets en la categoria sub-19 del Campionat del món que s’ha disputat aquesta setmana a Las Vegas. Malgrat patir una lesió en un dit de la mà esquerra, Sacha ha pogut sobreposar-se a les adversitats i guanyar la final davant Danny Martínez, de Califòrnia, per 21-15.

El jove pilotari d’Orba ha participat en tres categories: sub-19, professional i categoria B. Abans de viatjar cap als Estats Units d’Amèrica, Sacha apuntava, en declaracions al programa de ràdio “Colp a colp”, que on tenia més possibilitats de guanyar era precisament en la competició sub-19, ja que el 2015 va aconseguir el campionat del món sub-17 a Calgary (Canadà) i coneixia molts dels seus rivals. En categoria professional, es marcava com a objectiu gaudir i fer-ho el millor possible, però va tindre la mala fortuna d’enfrontar-se al campió del món professional, Timbo González, qui el va derrotar en octaus de final. Dissabte jugava els quarts de final de la categoria B i llavors es va fer la fissura en un dit de la mà esquerra. Sacha va preferir retirar-se i no arriscar per poder centrar-se en la categoria sub-19, de la qual, finalment, aquesta mateixa matinada, s’ha proclamat campió.

Sacha va conèixer aquesta modalitat internacional de pilota a mà l’any 2010 a Massamagrell, després del campionat europeu disputat a aquesta localitat de l’Horta. Des d’aleshores ha aconseguit guanyar el campionat europeu sub-17 de PalaMorino (Itàlia) i el campionat del món de Calgary sub-17. Ara suma, al seu palmarès, aquest campionat del món d’una modalitat internacional que pretén convertir-se en olímpica en el futur.

Sacha es proclama campió del món sub-19. Foto: Sacha Kruithof.

Comparteix

Icona de pantalla completa