Diari La Veu del País Valencià
Les oficines del PV celebren el Dia del Turisme amb activitats gratuïtes i de portes obertes
EP / València

Les oficines de l’Agència Valenciana del Turisme reforçaran el seu servei durant aquesta setmana de cara a la celebració del Dia Mundial del Turisme aquest dimarts, amb activitats de portes obertes, gratuïtes o a preus populars en tot el País Valencià, totes centrades a destacar els atractius turístics a persones amb discapacitat.

Amb aquest programa, Turisme i les entitats locals conviden fins a dissabte que ve 2 d’octubre al fet que ciutadans i visitants participen en experiències turístiques relacionades amb la comunitat local, l’entorn, l’etnologia i les tradicions, festes o productes autòctons, segons fonts de la Generalitat.

Aquest calendari d’activitats forma part de la campanya de la Xarxa Tourist Info ‘Sigues turista en la teua ciutat. Turisme som tots, tot és turisme’, amb la qual el Govern autonòmic pretén “tant facilitar el coneixement i el gaudi dels atractius turístics de la regió com generar afinitat amb el sector i destacar el seu impacte en l’economia”. Així mateix, la iniciativa persegueix potenciar l’hospitalitat i comunicació positiva dels residents amb els turistes.

Es tracta d’una sèrie d’objectius que el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que entronquen amb el lema ‘Turisme per a tots. Promoure l’accessibilitat comercial’ que l’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha escollit per a celebrar la jornada internacional.

Activitats dirigides a persones amb discapacitat i a gent major

D’aquesta manera, ha destacat que la intenció de Nacions Unides és posar de manifest que el 15% de la població mundial viu amb algun tipus de discapacitat i, a més, que “l’accessibilitat universal del turisme acabarà abans o després per beneficiar-nos a tots, a causa de l’envelliment de la població”.

Per açò, les activitats proposades per les oficines Tourist Info van dirigides especialment a persones amb alguna discapacitat, física o psíquica, així com als majors amb mobilitat reduïda, i abasten tant visites guiades a centres històrics com a museus i altres recursos. Totes són de caràcter gratuït o a preus populars i compten amb la col·laboració d’empreses turístiques locals, que les ofereixen en diferents idiomes per a facilitar la participació de turistes i veïns d’altres regions.

Algunes de les propostes ofereixen al públic interpretar activitats en llengua de signes, arrepleguen donatius per a contribuir a finalitzar les obres d’una futura residència per a malalts d’Alzheimer, gaudir d’unes pintures rupestres en plena naturalesa, o ‘veure’ a través de les seues mans alguns monuments gràcies a maquetes i el braille. L’objectiu és que les iniciatives siguen beneficioses per a persones de totes les edats i aconseguir un tipus de turisme més accessible que done resposta a col·lectius diversos de majors o famílies amb xiquets xicotets, a més de les persones amb discapacitat.

Sobre aquest tema, Colomer ha destacat l’oferta diversa i l’”enorme capacitat d’atracció durant tot l’any” del nostre territori i s’ha marcat com a propòsit que el model “siga accessible, sense fronteres, garantisca drets i millore el món”.

El Dia del Turisme se celebra des de 1980 i tracta de fomentar el coneixement entre la comunitat internacional sobre la importància del turisme i els seus valors socials, culturals, polítics i econòmics. Cada any gira entorn d’un lema diferent sobre el qual se centren les activitats de sensibilització.

Comparteix

Icona de pantalla completa