Diari La Veu del País Valencià
CSI•F alerta dels 525 incidents registrats en la presó de Picassent en 2016
RedactaVeu / València

El sindicat CSI•F alerta dels 525 incidents registrats en el Centre Penitenciari Antonio Asunción Hernández, situat en el terme de Picassent (l’Horta Sud), durant els primers huit mesos de 2016. El sindicat considera que aquesta “elevada” xifra podria reduir-se amb un increment de la plantilla de treballadors i amb una actuació “més decidida” per part d’Institucions Penitenciàries per a vetllar per la seguretat dels seus empleats.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•F) assenyala que la “reduïda” oferta pública d’ocupació i la falta de concursos de trasllats “han anat provocant un minvament de plantilles”. Aquesta situació d’escassetat de treballadors es produeix, segons el sindicat, de manera paral·lela a la manca d’una regulació especial del protocol enfront de la violència en el treball i “també davant la ‘passivitat’ d’Institucions Penitenciàries per a actuar contra les amenaces, calúmnies o injúries que pateixen alguns empleats públics de la presó”.

Des d’actes de desobediència fins agressions

Dels 525 incidents regimentals registrats a Picassent entre gener i agost del present any, 192 van ser de caràcter lleu; 201, greus; i 135, molt greus. El sindicat relata que aquest tipus de contratemps abasta des d’actes de desobediència per part de presos davant instruccions rebudes per empleats públics fins a agressions físiques patides per aquests últims en l’exercici de la seua activitat.

Mòduls amb 150 reclusos només controlats per dos

Segons les mateixes fonts sindicals, la població de reclusos, que ronda les 2.300 persones, no descendeix, al contrari del que ocorre en altres presons. En canvi, la plantilla de funcionaris, amb vora 900 efectius, s’ha anat reduint progressivament en els últims anys a causa de jubilacions, trasllats i a l’escassa oferta d’ocupació pública.

La central sindical reclama a Institucions Penitenciàries una oferta pública d’ocupació “d’acord a les necessitats actuals”. A manera d’exemple, denuncia que falten 90 funcionaris de servei interior per a cobrir el mínim necessari i que aquesta situació provoca que “alguns mòduls amb 150 presos siguen controlats per dos i, en certs casos, fins i tot per un empleat públic”. I a més a més, la precarietat “s’agreuja a l’estiu, amb els torns de vacances”.

Comparteix

Icona de pantalla completa