Diari La Veu del País Valencià
Detingut un home implicat en quatre incendis ocorreguts aquest estiu a Albaida
RedactaVeu / Albaida

Agents de la Guàrdia Civil han detingut un home per la seua presumpta implicació en quatre incendis el passat estiu que van afectar el terme municipal d’Albaida, segons han informat fonts de l’Institut Armat.

Els agents van iniciar l’operació ‘Misto’ per part de la Guàrdia Civil de Xàtiva per a poder identificar, localitzar i detenir l’autor d’aquests fets. La recerca, que va comptar amb la col·laboració ciutadana i d’agents mediambientals, va permetre esbrinar que la persona implicada en aquests fets conduïa una furgoneta i que utilitzava algun element incendiari per a propagar el foc.

Així, aquest dilluns es va poder detenir un home de 45 anys i de nacionalitat espanyola per la seua presumpta implicació en el delicte d’incendi forestal i el delicte continuat d’incendi no forestal.

En l’escorcoll realitzat en el vehicle del detingut es va trobar una resta d’una pastilla incendiària de color blanc que suposadament llançava al camp sense baixar de la furgoneta per a provocar els incendis.

A aquesta persona s’atribueix la comissió de quatre incendis entre el 31 de juliol i el 17 d’agost, el primer d’ells amb cinc focus i tots afectant unes 10 hectàrees del terme municipal d’Albaida.

A causa de la proximitat del foc amb nombrosos habitatges es va haver de desallotjar una gran quantitat de persones per a evitar mals majors.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 d’Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa