Diari La Veu del País Valencià
ACPV celebra aquest cap de setmana una Trobada Jove a Xàtiva

RedactaVeu / València.

Acció Cultural del País Valencià realitza, aquest cap de setmana, una Trobada Jove a Xàtiva en què s’abordaran temes com la participació, el valencianisme, la llengua o la cultura, sempre des del punt de vista dels joves, que són els protagonistes d’aquest encontre.

El cap de setmana començarà, divendres 30 de setembre, amb dinàmiques i diferents activitats que oferiran als participants la oportunitat de trencar el gel. Així, per exemple, hi haurà un concurs de trivial en què s’hauran de respondre qüestions d’història, geografia, cultura, llengua, medi ambient, etc., sobre el País Valencià.

El dissabte 1 d’octubre, s’iniciarà el dia amb un taller d’Assertivitat Lingüística a càrrec de Ferran Suay, professor de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, membre de la Junta Directiva i de la Secció de Política Lingüística d’ACPV i columnista d’aquest diari. Suay ensenyarà a gestionar conductes relacionades amb la iniciació de les interaccions socials directament en valencià o amb el fet de seguir parlant en valencià quan l’interlocutor ho fa en castellà. La següent activitat serà de la mà de Toni Gisbert, secretari d’ACPV, que farà una xarrada sobre “Per què el País Valencià és com és?”, on s’abordaran temes de llengua, història, la transició, la relació amb Catalunya i amb Espanya, els fets nacionals, el debat sobre identitat i reivindicació, l’actualitat… Això sí, amb la participació dels assistents.

Imatge: ACPV.

La vesprada de dissabte començarà amb la xarrada “Què volem que siga una organització juvenil del s. XXI?”, que tractarà sobre dinàmiques participatives per analitzar els moviments juvenils i que estarà coordinada per Carles Monclús, pedagog, professor del CF d’Animació Sociocultural i Turística i del Departament de Didàctica, així com de l’OE de la UV. Tot seguit, tindrà lloc una passejada fotogràfica per Belfast en els anys del conflicte. D’aquesta manera, es podrà fer una aproximació a les arrels i a l’actualitat del cas irlandès amb el suport d’imatges i material editat original. El dia clourà amb un debat, d’un tema a proposar, que començarà a preparar-se abans de sopar i que es realitzarà en acabant.

El diumenge, les activitats ja seran més relaxades i per això hi ha prevista una visita pels carrers de Xàtiva de la mà de Xavier Aliaga, periodista i escriptor, a més de columnista i col·laborador de La Veu.

Per ampliar informació, així com per a realitzar la inscripció a la trobada, s’ha d’establir contacte amb ACPV a través d’aquest correu electrònic: [email protected].

Comparteix

Icona de pantalla completa