Diari La Veu del País Valencià
Aquest dimecres la N-232 estarà tallada entre Xert i Morella per obres al pont de la Bota

RedactaVeu / EP /Morella.

La N-232 es tallarà a partir d’aquest dimecres a l’altura del quilòmetre 47,1, entre les poblacions de Xert i Morella, a causa que el Ministeri de Foment va a començar les obres de reparació del pont sobre el barranc de la Bota, afectat per l’accident d’un camió que va trencar la muralleta d’una vora del pont i va danyar també el tauler i altres elements de l’estructura.

L’Ajuntament de Morella ha fet saber a través d’un comunicat que lamenta la desinformació i descoordinació amb Foment i que des de la Subdelegació del Govern no s’haja atès la petició d’haver fet una reunió prèvia al tall per tal de minimitzar les molèsties de les obres i de coordinar l’afecció en serveis públics com transport i sanitat.

El consistori rebia aquest dilluns la confirmació per part de la Subdelegació del Govern en Castelló que les obres de reparació del pont de la Bota s’iniciaven aquest dimecres.

Pont de la Bota

El pont danyat va ser construït en els anys 40 i requereix unes actuacions estructurals importants per a poder ancorar les noves muralletes al tauler. Després de l’accident, s’ha hagut d’estudiar l’estat del pont detalladament per determinar l’estat del formigó i de les armadures d’acer per definir la solució projectada per a la reparació i reforç del pont, segons ha informat el Ministeri de Foment en un comunicat.

Els treballs de reparació, que està previst que duren de 6 a 8 setmanes, tenen un import estimat de 418.850,8 euros i requereixen de l’alçament complet del ferm, per la qual cosa el tancament total de la carretera N-232 és inevitable. A més, des del Ministeri es va considerar que durant els mesos estivals no era convenient efectuar el tancament del pont a causa de l’afluència turística.

Trànsits afectats

Com a conseqüència del tall complet de la carretera N-232, en eixe punt, durant el temps que dure la reparació, es veurà afectat, principalment, el trànsit de la comarca dels Ports fins a Vinaròs, via N-232, i el de Castelló de la Plana, via N-232/CV-10.

Per açò, des de Foment, s’ha previst redirigir el trànsit afectat a través d’altres trajectes alternatius. Concretament, es recomana l’itinerari de les carreteres CV-12 i CV-15 entre Morella i la Pobla Tornesa per als moviments cap a o des del sud i eixe mateix itinerari, però reprenent la N-232 a través de la CV-128, per Catí, per als trajectes Morella-Vinaròs.

L’Ajuntament de Morella proposa un tram alternatiu per a turismes

Des de l’Ajuntament de Morella s’ha traslladat a Foment i Subdelegació que s’habilita per a turismes el pas inferior del pont mitjançant la pista forestal existent, ja que així, almenys, per a aquest tipus de vehicles, el trajecte Morella-Vinaròs no es veu afectat, ja que amb el tram alternatiu plantejat pel Ministeri s’augmenta el temps del trajecte al voltant de 40 minuts, encara que de moment la resposta de Foment ha sigut negativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa