Diari La Veu del País Valencià
Carles Mulet demana a Rita Barberà que ‘abandone l’escó’ del Senat
RedactaVeu / Madrid

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, s’ha dirigit, aquest matí de dimecres, dia 28 de setembre, a la senadora territorial Rita Barberá per recomanar-li que “done un pas endavant” i “abandone l’escó”.

Durant el debat d’una moció presentada pel grup parlamentari socialista, que ha estat rebutjada, sobre la supressió de l’aforament de diputats, senadors i membres de les assemblees legislatives de les comunitats autònomes, Mulet li ha dit a Barberá: “Pel seu bé i el bé de les institucions, renuncie al seu escó un cop el seu propi partit a les Corts Valencianes li ha dit que no confia en vostè i aparte el focus mediàtic de vostè i puga defensar-se, perquè cada dia que passa es fa malbé al País Valencià, a la classe política i a vostè directament, i això tampoc ens agrada”.

Mulet ha assenyalat que el PP violarà els pactes de regeneració contra el finançament il·legal i qualsevol altre que es demane tan prompte com puga. “Són necessaris acords i mesures que vagen més enllà de les bones intencions per acabar amb privilegis com l’aforament”. La proposta de Compromís és que, en casos flagrants es canvien les regles de l’ordenament, “ja que veiem la possibilitat de revocar els càrrecs d’elecció indirecta i que, qui s’aparte dels comportaments ètics puga ser revocat per aquells diputats que el van nomenar, com en el cas dels senadors autonòmics”. Aquestes fórmules són possibles a països com el Canadà, l’Argentina o Suïssa i, segons Mulet, “mereixen ser valorades”, ha afegit.

A més a més, Compromís ha secundat les mocions que buscaven reprovar el ministre d’Interior, Jorge Fernández-Díaz, per estar a les escoltes de grups polítics (presentada per l’antiga Convergència) i ha donat suport a la idea d’implementar mesures d’urgència contra la pobresa energètica (presentada per Podem).

Comparteix

Icona de pantalla completa