PilotaVeu / Borriana.

Pocs són els jugadors que poden presumir d’haver jugat més de 25 anys contra els millors pilotaris, en els millors cartells i trinquets, incomptables desafiaments, trofeus, campionats, etc.

Doncs bé, hi ha un jugador que ho ha fet, potser durant la seua longeva carrera esportiva no ha fet massa soroll, però sens dubte ha sigut un dels jugadors més volguts pels companys i respectats dins del terreny de joc, sempre ha sigut un jugador incansable, treballador i que ho ha donat en les lloses dels trinquets que ha xafigat.

Sí, ahir s’acomiadava de les partides del món professional, ha decidit penjar els guants, deixar de fer el que més i millor ha fet durant la seua vida.

Jugava al trinquet de Borriana acompanyat per Monrabal contra Pablo de Borriol i Carlos, una partida que va guanyar 60 a 40 i que va deixar palesa la qualitat que encara li queda i que pot ser, encara tinga corda per a temps. Però no, ha decidit penjar els guants.

Vesprada emotiva, on Víctor va rebre el caliu, l’estima i l’efecte dels trinqueters, companys i aficionats que es van traslladar al trinquet de la Plana Baixa.

Última partida de Víctor, junt als seus companys i trinqueters a Borriana. Foto: Paco Durà.

Abans de començar la partida amb la qual Víctor tancava la seua època com a jugador, el trinqueter Mezquita va posar dempeus els aficionats, que van tributar una afectuosa ovació al jugador, que va ser felicitat i abraçat pels trinqueters Mezquita i Dani, i la resta de jugadors de la darrera partida seua: Pablo, Carlos i Monrabal.

Emotiva abraçada amb Mezquita, excompany i trinqueter de Borriana. Foto: Paco Durà.

El jugador va agrair de forma emotiva les mostres d’afecte rebudes i després va tornar l’estima de la gent amb una partida molt bona, en la qual va demostrar que encara domina com pocs els caps, tant en el dau com en el rest. Ell i Monrabal van jugar molt bé i van guanyar.

El jugador, trinqueter i que va ser company de Víctor durant molts anys, Dani, manifestava que “Víctor ha sigut un dels millors en el seu lloc, perquè pocs li han guanyat a jugar ben jugat dins del dau o en els caps. I quan la galeria ha estat lliure la tirava dalt només tocar-li el rebot. Crec que si no hagueren prohibit les galeries encara haguera pogut seguir almenys un any més”.

Dani ha sigut company de Víctor durant molts anys. Foto: Paco Durà.

No serà l’última vegada que vorem a Víctor vestit de blanc, ja que almenys ho podrem fer este dissabte al trinquet que l’ha vist créixer com a persona i jugador, la Catedral de la Pilota, el trinquet de Pelayo, on per al dissabte s’ha preparat l’homenatge que Víctor mereix, i que serà el seu comiat oficial.

Està previst que jugue la primera partida, un encontre format per dos trios amb molta pilota a les seues mans. Víctor, Sarasol II i Peluco contra Álvaro, Tato i Pedro. On els sis jugadors, alguns d’ells encara en actiu, de segur que fan les delícies dels espectadors ja que la qualitat que atresoren està a l’abast de molt pocs.

A continuació, l’empresa ha pareparat una partida en algunes de les màximes figures de l’actualitat. Puchol II i Fèlix contra Santi Silla, Javi i Carlos.

Cartell homenatge a Víctor. Foto: Val Net.

Comparteix

Icona de pantalla completa