Diari La Veu del País Valencià
Les Corts acullen aquest dilluns un simposi sobre el Dret Civil Valencià
RedactaVeu / València

‘Sobre el Dret Civil Valencià’. Aquest és el suggerent títol del simposi que tindrà lloc al llarg de tota la jornada d’aquest dilluns, dia 3 d’octubre, a la sala Vinatea de les Corts Valencianes.

La inauguració, a les 9.30 hores, correrà a càrrec del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo Sánchez, del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz Ramos i del president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

En acabar, i a partir de les 10 hores, la professora Catedràtica de Dret Constitucional (UVEG), Remedios Sánchez, oferirà una conferència sobre ‘Lectures constitucionals de l’art. 149.1.8a’, a la qual seguirà una altra titulada ‘La jurisprudència del Tribunal Constitucional al voltant de la competència per a legislar en matèria de dret civil’, a càrrec d’Ignacio Durbán Martín (UVEG). A les 12 hores, i després d’una pausa, ‘El dret civil valencià després de les sentències del Tribunal Constitucional’ serà abordat per Francisco de P. Blasco Gascó, catedràtic de Dret Civil (UVEG).

A les 12.40 hores, està prevista la celebració d’una taula redona sobre ‘Les vies de solució al conflicte’, en la qual participaran Vicente Domínguez, registrador de la Propietat i coordinador de la Comissió de Codificació Civil Valenciana; Javier Plaza, catedràtic de Dret Civil (UVEG); José Ramón Chirivella Vila, president de l’Associació de Juristes Valencians; Zulima Pérez, secretària Autonòmica de Transparència. L’acte estarà moderat per Vicente Garrido, president del Consell Jurídic Consultiu valencià.

Ja de vesprada, l’acte es reprendrà amb una conferència sobre ‘El dret civil valencià i l’Estatut d’Autonomia’ a càrrec de Manuel Martínez Sospedra, catedràtic de Dret Constitucional (U. Cardenal Herrera-CEU). Tot seguit, ‘El dret civil davant l’Estatut d’Autonomia i les Corts valencianes: projectes, reformes i textos’ serà el títol de la ponència de Francisco Visiedo, lletrat Major de les Corts Valencianes i de Francisco Javier Palao, professor titular Hª del Dret-UVEG)

A partir de les 18 hores, serà el torn de la celebració d’una nova taula redona, en aquesta ocasió sobre ‘Els partits valencians i el dret civil valencià: anàlisi i perspectives de futur’, en la qual participaran un representant dels grups parlamentaris Popular, Socialista, Compromís, Podem i Ciutadans. La mateixa estarà moderada pel president de les Corts, Enric Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa